تقریباً همه ما در عمرمان استرس را تجربه کردیم. استرس مدرسه، استرس دانشگاه، استرس سر جلسه امتحان، استرس تحویل پروژه، استرس در محل کار و… . افراد زیادی وجود دارند که حتی بدون اینکه خودشان متوجه باشند، استرس برایشان آنقدر عادی شده که تبدیل به یک روتین در زندگی شده است. استرس علاوهبراین که روی اعصاب و روان ما اثر میگذارد، سلامت پوست و موی ما را نیز دستخوش تغییر قرار میدهد. باتوجه به این که این روزها استرس یکی از معضلات اساسیای است که همه را درگیر کرده است، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از لیامگ برای شما از تاثیر استرس بر پوست و مو صحبت کنیم.
استرس چیست؟
استرس عکسالعمل و پاسخ طبیعی به وقایع و افکاری است که میتواند ناشی از حس ناامیدی، خطر، برهم خوردن تعادل، عصبانیت و … باشد. البته استرس همیشه هم بد نیست و گاهی میتواند مثبت باشد. مثل زمانی که باعث میشود شما از انجام کاری که ممکن است برایتان خطرناک باشد، خودداری کنید. همچنین در مقدار کم میتواند در شرایط پرفشار، برای شما ایجاد انگیزه کند.
استرس میتواند انواع مختلفی مثل استرس لحظه ای، استرس مکرر، استرس حاد و مزمن داشته باشد. اگر استرس درمان نشود، تاثیرات وحشتناکی روی جسم و روح و روان شما میتواند داشته باشد. این مشکل با علائم زیاد جسمی مثل تعرق، احساس درد و گرفتگی در قفسه سینه و کتف، سر درد، تیکهای عصبی، سوزن سوزن شدن دست و پا، اسپاسم عضلانی، غش کردن و… همراه باشد. از علائم احساسی آن هم میتوان به احساس خستگی و فرسودگی، عصبانیت، عدم تمرکز، زودرنجی، جویدن ناخنها، احساس ناامنی و فراموشکاری اشاره کرد. اگر حس کردید این علائم را در مدت طولانی تجربه میکنید، بهتر است به فکر کمک گرفتن از یک روانشناس یا مشاور باشید.
تاثیر استرس بر سلامت پوست
بخواهیم در یک جمله برای شما بگوییم؛ استرس کمتر، پوست سالمتر و زیباتر. پوست یکی از ارگانهای اساسی بدن است که استرس میتواند با دو روش بهراحتی روی آن اثر بگذارد. یکی هورمونهایی است که زمان استرس ترشح میشوند و وضعیت فیزیولوژیکی بدن را تغییر میدهند. و دومین راه بروز عادتهایی مثل جویدن ناخن، کندن پوست لب و… است. حتی دیده شده فردی که صورتش دارای جوش و آکنه است، در زمانی که استرس دارد، جوشهای خود را دستکاری میکند.
در این قسمت قصد داریم مشکلاتی که استرس برای پوست شما ایجاد میکند را برایتان بیان کنیم:
تاثیر استرس بر پوست و مو | ایجاد جوش و آکنه
زمانی که دچار استرس میشوید، بدنتان بیشاز حدمعمول کورتیزول ترشح میکند. کورتیزول باعث شده بخشی از مغز که هیپوتالاموس نام دارد، کورتیکوتروفین بیشتری ترشح کند. کورتیکوتروفین هم سبب ترشح روغن از غدههای اطراف فولیکولهای مو است. ترشح زیاد این روغن باعث بسته شدن منافذ پوست و بهدنبال آن بروز آکنه میگردد. علاوهبر این، استرس تعادل بین باکتریهای مفید و مضر روده را بهم میزند که این اتفاق باعث بروز آکنه در پوست میشود.
درمان جوش ناشی از استرس
نگران نباشید. خوشبختانه اکثر جوشهای ناشی از استرس به درمانهای موضعی واکنش نشان میدهند. بتاهیدروکسیاسید ماده محبوب اکثر محصولات ضدآکنه است و با نام سالیسیلیک اسید نیز شناخته میشود. این ماده شیمیایی بهخوبی منافذ شما را از چربیها تمیز کند. البته باید به درصد این ماده در کرمها و محصولات ضدجوش دقت داشته باشید؛ زیرا در درصد بالا و قوی میتواند پوست را خشک و تحریک کند.
تاثیر استرس بر پوست و مو | بروز پف زیر چشمها
خیلی از ما زمانی که تحت استرس و بیخوابی قرار گرفتهایم، چشمانمان دچار پف میشوند. در اثر استرس و ترشح هورمون کورتیزول، تعادل نمک در بدن بهم میریزد. بهمریختگی تعادل نمک، باعث میشود مایعات در بدن حبس شوند و دچار تورم شویم. پوست اطراف چشم، از حساسترین نقاط بدن است که خیلی زود عدمتعادل نمک روی آن اثر میگذارد و دچار ورم میشود.
درمان پف چشم ناشی از استرس
- چای کیسهای: یکی از قدیمیترین روشهایی که برای برطرف کردن پف چشم مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده از چای کیسهایست. در این روش شما باید چای کیسهای دمی را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پف چشمانتان قرار دهید و بعد آن را با آب سرد بشویید.
- برشهای خیار و سیبزمینی خنک: این دو ماده التهاب و تورم چشم را برطرف کرده و از تجمع آب زیر پوست جلوگیری میکنند.
- شستشو با آب سرد: این کار عروق را منقبض کرده و از التهاب پوست جلوگیری میکند. شما با شستشوی روزانه چشمان خود با آب سرد میتوانید تاثیر زیادی در برطرف کردن پف چشمهایتان داشته باشید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | خشکی پوست
باورتان نمیشود با استرس و ترشح هورمون کورتیزول چه اتفاقاتی ممکن است در بدنمان بیافتد! این هورمون حتی میزان رطوبت بدن را هم دستخوش تغییر قرار میدهد. با ترشح این هورمون قدرت پوست برای حفظ و نگهداشت رطوبت کاهش یافته و دچار خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن میشویم.
درمان خشکی پوست ناشی از استرس
برای درمان این مشکل، اول از همه باید روزی حداقل ۸ لیوان آب بنوشید. همچنین میتوانید برای افزایش آنتیاکسیدان از چای سبز و میوهها و سبزیجاتی مانند خیار، گوجه فرنگی و کرفس که آب زیادی دارند، استفاده کنید.
برای آبرسانی پوست هم کافیست از سرمهای حاوی هیالورونیک اسید استفاده کنید. این ماده میتواند هزار برابر وزنش آب نگه دارد. علاوهبراین، با جذب رطوبت هوا پوست را درخشان و باطراوت میکند.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ایجاد خارش روی پوست
دیگر اثر آزاردهندهای که استرس میتواند روی پوست داشته باشد، خارش آن است. استرس میتواند سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی شود با تضعیف سیستم ایمنی در اثر استرس، تولید ماست سل (Mast Cell) در بدن افزایش پیدا میکند. افزایش این سلولها باعث ترشح هیستامین که عامل اصلی خارش پوست است، میشود.
درمان خارش پوست ناشی از استرس
استحمام با آب خنک میتواند تاثیر زیادی در کنترل خارش و کاهش التهابات پوست داشته باشد. همچنین شما میتوانید با استفاده از کرمهای موضعی که پزشک برایتان تجویز میکند، خارش پوست ناشی از استرس را درمان کنید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | پیری زودرس و بروز چینوچروک
از دید افراد زیادی، پیری زودرس و بروز چینوچروک را میتوان آزاردهندهترین تاثیر استرس بر پوست دانست؛ چرا که این چینوچروکها چهره را بیشاز هرچیز دیگر خسته جلوه میدهند. هورمون کورتیزول سطح قند خون را افزایش میدهد. بهدنبال بالا رفتن قند خون، کلاژن و الاستین که نقش بهسزایی در حالت ارتجاعی و انعطافپذیری پوست دارند، آسیب میبینند. بههمینترتیب پوست در اثر استرس بهمرور زمان دچار چینوچروک میشود.
از طرف دیگر برخی از ما عادتهایی مانند اخم کردن یا جمع کردن لبهایمان داریم و زمان استرس گرفتن، ناخودآگاه این عادتها را بیشتر انجام میدهیم. تکرار این عادات میتواند موجب بروز خطوط عمیق چینوچروک روی صورتمان شود.
درمان چین و چروک ناشی از استرس
راههای زیادی برای ازبینبردن چروک صورت وجود دارد. مطمئناً انجام یوگای صورت خیلی بیخطرتر از بوتاکس کردن است. شما با انجام مستمر یوگای صورت میتوانید خطوط چروک را از بین ببرید. علاوهبراین، استفاده از محصولاتی مثل سرمها و کرمهای ضدچروک نیز میتوانند در جلوگیری و رفع چینوچروک ناشی از استرس کمک کنند.
تاثیر استرس بر پوست و مو | زخم شدن لبها
بسیاری از افراد نیز به هنگام استرس لبهای خود را از داخل دهان میجوند که این مورد خود سبب ایجاد زخم بر روی لبها میگردد. عدهای دیگر نیز یا خشک شدن پوست لبهایشان شروع به کندن پوسته پوستههای آن میکنند.
درمان زخم لب ناشی از استرس
یکی از درمانهای موثر این مشکل، استفاده از بالملب است. این محصول خشکی و ترکهای لب را برطرف کرده و با چرب کردن آن موج با جلوگیری از ایجاد زخم یا درمان آن میشود. علاوهبراین وقتی دچار استرس میشوید، سعی کنید بهجای زخم کردن لبهایتان از آدامسهای فاقد قند استفاده کنید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | قرمزی و التهاب صورت
وقتی استرس دارید، ممکن است تنفستان بریدهبریده شده و حتی به خودتان بیایید و حس کنید برای چند ثانیه نفستان را حبس کردهاید. این کار میتواند باعث سرخی و برافروختگی پوستتان شود.
درمان التهاب ناشی از استرس
اسانسهای آرامشبخشی را که حاوی بابونه و اسطوخدوس هستند، استنشاق کنید تا استرستان کم شود. حتی میتوانید خاطرات شادتان را مرور کنید تا ذهنتان بازتر و آرامتر شود. این کار برای کنترل استرس واقعاً تاثیرگذار است.
استرس باعث تغییر هورمونها در بدن میشود. در مقاله زیر برای شما از تاثیراتی که تغییر هورمونها روی پوست و موی ما میگذارند صحبت کردیم. با مطالعه آن از آسیب پوست و موهایتان جلوگیری کنید.
نگاهی به تاثیر تغییرات هورمونی بر پوست و مو
تغییرات هورمونی میتواند شرایط پوست و مو را بهم بریزد. اگر احتمال میدهید مشکلات مو و پوستتان از این مشکل نشات میگیرد، این مطلب را بخوانید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ظهور کهیر روی پوست
دیگر تاثیر استرس بر پوست، ظاهر شدن کهیر روی پوست است که موجب قرمزی و تورم پوست شده و خارش و درد را بههمراه دارد. حتی ممکن است این کهیرها دمای بدن را بالا ببرند و با تب و التهاب همراه باشند. از آنجایی که استرس قدرت فوقالعادهای در ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن دارد، میتواند باعث بروز کهیر روی پوست شود. همین ضعیف شدن سیستم ایمنی، میتواند بدن را نسبت به ترشح هیستامین حساس کند و در نتیجه موجب ظهور کهیر روی پوست شود.
درمان کهیر ناشی از استرس
راش یا کهیر ناشی از استرس، خطرناک نیست و میتوان آن را در منزل و با مصرف آنتیهیستامینهای بدون نسخه، درمان کرد. آنتیهیستامین، خارش و سوزش کهیر پوستی را کاهش میدهد و موجب بهبود آن میشود. همچنین کمپرس یخ و دوش آب سرد نیز به درمان کهیر کمک زیادی میکنند.
تاثیر استرس بر پوست و مو | نازک و حساس شدن پوست صورت
حساس و نازک شدن پوست از دیگر تاثیر استرس بر پوست است که موجب میشود پوست خیلی راحت کبود و زخم شود. در این مقاله بارها گفته شده که استرس باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول میشود. باید بدانید که همین کورتیزول میتواند غشای پروتئینی پوست را از بین ببرد و در نهایت پوست نازک، ضعیف و آسیبپذیر شود.
درمان نازک شدن پوست بر اثر استرس
داشتن یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از مکملها و مولتیویتامینها کمک زیادی به استحکام پوست شما میکنند. مصرف دخانیات هم حساس و نازک شدن پوست شما را تشدید میکنند. اگر فردی هستید که دخانیات استفاده میکند، بهتر است در این دوران مصرف آنها را کم کنید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ایجاد لک روی صورت
استرس مزمن میتواند باعث بروز یا تشدید لک و پیس روی پوست شود. زمانی که به استرس مزمن دچار میشویم، ملانوسیتها که مسئول تولیدکننده رنگدانه ملانین در پوست هستند، از بین میروند. این اتفاق باعث میشود تا رنگ پوست کمکم سفید شود.
درمان لک ناشی از استرس
استفاده از داروهای موضعی که توسط پزشک تجویز میشوند، در درمان این لکها موثر است. علاوهبراین، شما میتوانید از محصولات مراقبتی ضدلک مانند کرمها و سرمهای ضدلک استفاده کنید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | تبخال
تبخال زدن یکی از بدترین تاثیرات استرس روی پوست است. تقریباً همه ما هم به آن دچار شدیم و بارها پیش آمده که در اثر شوک عصبی، ترس و یا حتی کابوس دیدن تبخال زدهایم. شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که یک روز صبح از خواب بیدار شوید و با تبخالی بزرگ و زشت روی صورتتان مواجه شوید. علت آن هم چیزی نیست جز استرسی که دیروز تحمل کردید. همانطور که اشاره کردیم، استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و با این اتفاق بدن در مقابل تبخال زدن نمیتواند خیلی مقاومت به خرج دهد.
البته که این وضعیت موقتی است و وقتی سیستم ایمنی دوباره به حالت عادی برگردد و کنترل بدن را بهعهده بگیرد، همهچیز بهحالت عادی برمیگردد.
درمان تبخال
درمانهای خانگی زیادی برای برطرف کردن تبخال وجود دارد، یخ، روغن درخت چای، عصاره اسطوخدوس، سیر و روغن نعنا از موادی هستند که در رفع تبخال موثراند. اگر متوجه دردر زیاد در ناحیه تبخال شدید یا چند تبخال کنارهم مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | بدتر شدن علائم بیماریهایی مثل اگزما و پسوریازیس
استرس از مهمترین عوامل تشدیدکننده بیماری پسوریازیس است. سیستم ایمنی ضعیفشده براثر استرس، تعادل باکتریایی روده و پوست را بهم میزند. با بروز این اتفاق، علائم پسوریازیس نظیر قرمزی، خارش و… در پوست تشدید میشود و از آن جایی که این بیماری درمان قطعی ندارد، متخصصان توصیه میکنند برای کنترل و جلوگیری از تشدید آن، از استرس دوری کنید.
تاثیر استرس بر پوست و مو | تغییر رنگ پوست
حتماً بارها ضربالمثل رنگ رخسار خبر میدهد از سر درون را شنیدهاید. جالب است که بدانید تغییرات پوستی، اغلب نشانه تغییر در سیستم بدن است. هنگامی که استرس به سراغ شما میآید، تغییراتی در بدن رخ میدهد. رگهای خونی منقبض میشوند و خون را بهمیزان کافی دریافت نمیکنند. این اتفاق باعث رنگپریدگی و بیروح بهنظر رسیدن پوست شما میشود.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ایجاد خطوط عمیق روی ناخن
گاهی اوقات خطوط عمودی را روی ناخنهایمان مشاهده میکنیم که نشانه افزایش سن یا در برخی موارد کمبود برخی از ویتامینهای خاص هستند. این خطوط بیضرر هستند. اما خطوط افقی که از یک طرف به طرف دیگر ناخن کشیده میشوند، بهدلیل استرس ظاهر میشوند و نشاندهندهی این هستند که در سیستم بدن شما اتفاق مهمی در حال رخ دادن است. در این حالت بهترین راه استفاده از کرمهای ناخن برای تامین رطوبت و ترمیم آن و مراجعه به پزشک است.
یک کلیک تا داشتن ناخنهایی بینقص، زیبا و محکم.
تاثیر استرس بر سلامت مو
استرس علاوه بر پوست، بر سلامت تارهای مو ما نیز تاثیر میگذارد. از چرخه رشد مو گرفته تا پوست سر و حتی رنگدانههای مو همهوهمه با بروز استرس دچار تغییراتی میشوند. ما در قسمت زیر به چندتا از تغییرات مو با استرس اشاره کردیم:
تاثیر استرس بر پوست و مو | سفید شدن زودهنگام مو
از جمله آسیبهایی که استرس و فشار عصبی بالا وارد میکند، خاکستری شدن موهای ماست. در زمان بروز استرس و بهدنبال آن از بین رفتن ملانوسیتها سلولهای جدید رنگ خود را از دست داده و خاکستری میشوند.
در حقیقت استرس و فشارهای عصبی، به DNA سلولهایی که مولد رنگدانه هستند، آسیب میزند و آن را تخریب میکند. ممکن است شما فرد عزاداری را ببینید که درعرض چند ماه، بیشتر موهای او سفید شده باشد. علت آن است، که او به شدت تحت فشار عصبی و استرس قرار دارد.
اگر موهایتان به خودیخود خاکستری و سفید هستند، استرس میتواند روند سفید شدنشان را سرعت بخشد. همچنین بهمرور زمان موها را نازکتر هم میکند.
درمان سفیدی مو ناشی از استرس
برای جلوگیری از این روند، دربارهی مصرف بیوتین (ویتامین B7) یا ویتامین B با پزشک خود صحبت کنید؛ زیرا این ویتامینها باعث تقویت موهای شما میشوند. همچنین میتوانید از شامپوهای حاوی پروتئین هم استفاده کنید تا سفید شدن موهایتان با تاخیر همراه باشد.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ریزش مو
از آزاردهندهترین مشکلاتی که استرس و اضطراب برای موها ایجاد میکنند، افزایش ریزش آنهاست. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، بدن در مواجهه با استرس، شروع به تولید هورمون کورتیزول میکند و این هورمون سیستم ایمنی بدن را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد. بدن در این حالت، فولیکولهای مو را بهعنوان یک عامل خارجی شناسایی کرده و بهخاطر همین برای نابودی آنها تلاش خواهد کرد. بههمین علت زمانی که دچار استرس میشود، ریزش موی شدید میگیرید.
درمان ریزش مو ناشی از استرس
وقتی عامل اصلی ریزش مو کنترل شود و از بین برود، موها دوباره به چرخهی عادی خود برمیگردند و رشد و ریزش آنها طبیعی میشود. اگر حس میکنید ریزش موهایتان خیلی بیشتر از حالت عادی است، بهتر است با پزشکتان مشورت کنید تا مطمئن شوید مشکلی جدی وجود ندارد.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ایجاد شوره روی مو
شوره سر، دیگر آسیبی است که استرس مزمن میتواند به موها وارد کند. دلیل نقش داشتن استرس در تشکیل یا تشدید شوره سر این است ضعیف شدن سیستم ایمنی و بهدنبال آن فعال شدن قارچهای مولد شوره در بدن است.
درمان شوره سر
شما برای درمان شوره میتوانید از محصولات ضدشوره مانند شامپوها و محلولها استفاده کنید. اگر شوره سر شما با این محصولات برطرف نشد، بهترن راه مراجعه به یک متخصص است.
تاثیر استرس بر پوست و مو | ریزش سکهای تارهای مو
ممکن است افرادی را در نزدیکانتان دیده باشید که موهای سر یا ریشهایشان یکدفعه بهصورت سکهای ریخته باشد. بسیار ناراحتکننده است اما باید بدانید یکی از دلایل ریزش موی سکه ای، استرس و اضطراب شدید است. هنگامیکه دچار شوک عصبی و استرس ناگهانی میشوید، گلبولهای سفید خون اشتباهاً، به فولیکولهای مو حمله میکنند و باعث ریزش سکهای تارهای مو میشوند. درصورت ادامه پیدا کردن این وضعیت ممکن است در چند نقطه ریزش سکهای ایجاد شود.
تاثیر استرس بر پوست و مو | کندن مو توسط شخص
از دلایلی که باعث کمپشت شدن موها و ضعیف شدن آنها میشود، کندن تارهای مو است که هم در خانمها و هم در آقایان، دیده میشود. این عارضه، یک وسواس شدید و ناخودآگاه است و هنگامی که استرس میگیرید، نمود پیدا میکند. در این حالت افراد ناآگاهانه شروع به کندن موهای سر، ابرو و مژه میکنند و هرچه استرس و فشار بیشتر باشد، این عارضه برایشان شدیدتر است. میلیونها نفر در دنیا، در مواجهه با استرس و فشار عصبی این رفتار را از خود نشان میدهند.
راه های مقابله و درمان استرس
در حالی که حذف کامل استرس از زندگی تقریباً غیرممکن است، راههایی برای مبارزه با آن وجود دارد. یکسری راههای عمومی وجود دارند که در درمان استرس به کار میآیند. اما مشکلی که وجود دارد این است که این روشها بهصورت عمومی هستند و بصورت تخصصی برای یک فرد ارائه نشدهاند.
رژیم غذایی متعادل
یک رژیم غذایی مناسب و سالم، به بدن شما کمک میکند تا در برابر تأثیرات مخرب ناشی از استرس، بهتر مقاومت کند. داشتن یک رژیم غذایی سالم، کار پیچیدهای نیست. کافیست تا در غذا خوردن زیادهروی نکنید و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. لبنیات، گوشت و غلات مصرف کنید و تا جایی که میتوانید مصرف موادی چون تنقلات مضر، چیپس، غذاهای کنسروی، شیرینیجات و… را کاهش دهید.
نوشیدن آب کافی
ممکن است شما در این مقطع نوشیدن آب را جدی نگیرید و بهخودتان بگویید که آب هیچ تاثیری در حل مشکلات من ندارد. درست است که نوشیدن آب فشارهای موجود را کاهش نمیدهد اما به بازیابی ظرفیت پردازش ذهن کمک کرده و منابع در دسترس شما را افزایش میدهد و کمک میکند استرس کمتری را تجربه کنید.
کاهش مصرف کافئین
اگرچه یک فنجان قهوه گرم در صبح چیزی است که شما برای تقویت روحیه و بالا بردن میزان انرژیتان به آن نیاز دارید، اما باید بدانید که کافئین میتواند سطح اضطراب شما را افزایش دهد؛ چون یک محرک است و روی ذهن شما تأثیر میگذارد. بهطوری که با مصرف کافئین مغز شما به سرعت بهکار افتاده و استرس افزایش پیدا میکند.
اگر شما هم عاشق قهوه یا چای هستید، سعی کنید مصرف خود را به یک یا دو فنجان در روز محدود کنید یا میتوانید چای یا قهوه بدون کافئین را امتحان کنید.
ورزش کردن
انجام ورزشهای هوازی به شما کمک میکند که ضربان قبل خود را کنترل کنید. ورزشهایی مثل: پیادهروی، دوچرخهسواری و شنا. تنها ۲۰ دقیقه در روز ورزش کردن به شما کمک میکند تا استرستان کم شود.
یوگا و مدیتیشن
انجام یوگا و مدیتیشن باعث آرامش فکر و جسم شما میشود. برای این کار هم میتوانید از مربیها کمک بگیرید و هم از اپلیکیشنهای مخصوصو یوگا و مدیتیشن. فقط یادتان باشد که برای دستیابی به نتیجه مطلوب آن را بهصورت مداوم تکرار کنید.
داشتن خواب کافی
با بیخوابی و یا کمخوابی، کورتیزول در بدن شما میتواند سر به فلک بکشد و همین امر میتواند موجب ایجاد حملات عصبی شود. علاوهبر این هورمون، درون مغز هر فردی آمیگدال وجود دارد؛ که دقیقاً مرکز عاطفی مغز است و نقش مهمی را در هنگام خواب ایفا میکند. بنابراین هنگامی که فرد دچار بیخوابی میشود و برنامه منظمی برای خواب خود ندارد، این هورمون بهمریخته و در نتیجه فرد به بیثباتی عاطفی دچار خواهد شد که در پی این اتفاق پاسخ به محرکها و عوامل منفی در ذهن بیشتر و اضطراب تشدید پیدا خواهد کرد.
یک راه آسان برای پیادهسازی خواب بیشتر در برنامه روزانه خود، تعیین ساعت خواب است. اگر مجبورید هر روز صبح برای سرکار زود از خواب بیدار شوید، محاسبه کنید چه ساعتی باید بخوابید تا حداقل هشت ساعت خوابیده باشید. سپس سعی کنید ۳۰ دقیقه قبل از آن زمان در تخت باشید.
عدماستفاده از دخانیات
نیکوتینی موجود در سیگار، باعث تشدید استرس میشود. کشیدن فقط یک نخ سیگار باعث بالا رفتن ضربان قلب در عرض چند ثانیه میشود. بهدنبال این اتفاق فشار خون بالا رفته و نیاز به اکسیژن افزایش پیدا کند؛ زیرا رگها منقبض میشوند و مونوکسیدکربن در خون بیشتر میشود. هرچه نیاز به اکسیژن بیشتر شود احتمال خطر بروز سکته قلبی بیشتر میگردد.
گوش دادن به موسیقی و پادکست
یک بررسی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که در میان افراد مبتلا به استرس یا افسردگی، گوش دادن به موسیقی میتواند ضربان قلب، فشار خون و سایر علائم جسمی مرتبط با یکی از این دو بیماری را کاهش دهد. همچنین میتواند بهطرز انتخابی مناطق مغزی مربوط به احساسات را از راههایی بهبود بخشد و تنظیم هیجان را فعال کند. همچنین شما میتوانید با گوش دادن به پادکست و بهخصوص پادکستهای روانشناسی، به اضطراب خود غلبه کنید.
تنفس عمیق
نفس کشیدن عمیق به ما کمک میکند تا استرس و علائمی که بهدنبال دارد مثل اضطراب، پانیک و تحریکپذیری را تسکین دهیم. این تکنیک ساده یکی از بهترین راههای مبارزه با استرس است. نفس عمیق باعث میشود هورمونهای استرس کاهش پیدا کند.
مراجعه به روانپزشک و مشاور
گاهی با انجام تمام کارهایی که در بالا به آن اشاره کردیم، استرس شما کنترل نمیشود. در این حالت بهتر است شما با مراجعه به روانپزشک و مشاور از کمکهای تخصصی و یا حتی دارو استفاده کنید.
سوالات متداول در خصوص تاثیر استرس بر سلامت پوست و مو
آیا عصبی شدن باعث ریزش مو میشود؟
بله. وجود فشارهای عصبی، استرس و اضطراب در طولانیمدت سبب ترشح هورمون اپینفرین در بدن و بهدنبال آن ریزش مو میشود.
آیا استرس بر سلامت ناخنها نیز تاثیرگذار است؟
استرس و اضطراب میتوانند بهطور مستقیم روی تکثیر سلولهای ناخن اثر بگذارند. برای همین است که ناخنها شکننده میشوند. علاوهبراین استرس میتواند شیارهای افقی و برجستهای روی ناخن ایجاد کند.
آیا استرس باعث چرب شدن پوست هم میشود؟
بله. زمانی که در شرایط استرسزا قرار میگیریم، همورمونهایی مانند کورتیزول در بدن ترشح میشود و این هورمونها ترشح چربی را در پوست تشدید میکنند.
آیا استرس افسردگی بر پوست خانمها بیشتر از آقایان اثر میگذارد؟
معمولاً بدن مردان و زنان در مواجهه با استرس تفاوت زیادی از خود نشان نمیدهد؛ اما ممکن است تاثیر استرس بر پوست خانمها بیشتر نمایان شود. چون پوست خانمها نازکتر و لطیفتر از پوست آقایان است.
کلام آخر!
به یاد داشته باشید که هروقت ماهی را از آب بگیرید، تازه است. اگر حس میکنید به استرس و اضطراب دچار هستید و این مشکل میتواند در آینده زندگی شما را مختل و سلامتتان را به خطر بندازد، بهتر است همینحالا برای درمان آن اقدام کنید. همچنین شما میتوانید با مراجعه به وبسایت لیاتیم، با محصولات مراقبت از پوست و موی تراست آشنا شوید و با قرار دادن آنها در سبد خریدتان پوست و مویی سالم و زیبا به خود هدیه دهید.
- اینجا درباره لیفت مژه، مزایا و معایب آن بیشتر بدانید! - ۱۷-۱۲-۱۴۰۱
- خودتان با کمترین امکانات خوشبوکننده خانه درست کنید! - ۲۸-۱۰-۱۴۰۱
- استفاده از راکوتان به چه قیمتی؟ - ۲۱-۱۰-۱۴۰۱
سپاس از این همه اطلاعات مفید
سلام 🌹
ممنون از توجه و محبت شما ❤️
مقاله جامع و کاملی بود
سپاس از مطالب مفید و کابردی 🌺
سلام دوست عزیز 🌹
از توجه و لطف شما ممنونیم ❤️