صفحه اصلی > مراقبت از پوست : ۱۳ دلیل برای استفاده از روغن جوجوبا برای پوست

۱۳ دلیل برای استفاده از روغن جوجوبا برای پوست

روغن جوجوبا برای پوست

احتمالا نام روغن جوجوبا را در ترکیبات کرم، شامپو یا دیگر لوازم آرایشی و بهداشتی دیده‌اید. این روغن حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌های مفید و ویتامین E است که برای ترمیم و آبرسانی به پوست مفید هستند. اما این روغن چطور تهیه می‌شود و چه ویژگی‌هایی دارد؟ با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص روغن جوجوبا برای پوست آشنا شویم.

فهرست مطالب

روغن جوجوبا چیست؟

جوجوبا یک گیاه مقاوم و چند ساله است که در آمریکای شمالی می‌روید. این گیاه نه تنها در آب و هوای سخت و بیابانی رشد می‌کند که اکثر موجودات زنده را از پا در می‌آورد، بلکه دانه‌ای تولید می‌کند که خواص درمانی بسیاری دارد. از دانه‌ی گیاه جوجوبا می‌توان روغن تهیه کرد. روغن جوجوبا به قدری ملایم است که می‌توان آن را به عنوان یک روغن حامل با سایر روغن‌های ضروری ترکیب کرد. همچنین می‌توانید به تنهایی از آن استفاده کنید. بسیاری از مردم روغن جوجوبا را به عنوان بخشی از روتین مراقبتی پوست خود می‌دانند و دلایل خوبی برای این کار دارند. شواهد بسیاری حاکی از آن است که روغن خالص جوجوبا به عنوان درمانی برای آکنه، پوست خشک و سایر مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد‌.

در ادامه‌ی این مقاله در مورد فواید روغن جوجوبا برای پوست بیشتر آشنا می‌شوید. اطلاعات و مثال‌هایی که در این مقاله آمده است، همگی برگرفته از آزمایش‌های معتبر و قابل اطمینان هستند.

روغن جوجوبا
روغن جوجوبا

چرا از روغن جوجوبا برای پوست استفاده کنیم؟

روغن جوجوبا خواص بیشماری دارد که در ادامه تعدادی از آنها را با هم مرور می‌کنیم.

۱. روغن جوجوبا خاصیت رطوبت رسانی دارد.

روغن جوجوبا برای پوست یک منبع جاذب رطوبت است. یعنی برای مرطوب نگه داشتن پوست، آب را در لایه بالایی آن جذب می‌کند و این کار از ایجاد عفونت‌های باکتریایی، آکنه و شوره سر جلوگیری می‌کند.

۲. روغن جوجوبا ضد باکتری است.

روغن جوجوبا حاوی خواص ضد باکتری و ضد قارچی است. با این وجود آزمایش‌های انجام شده حاکی از آن است که روغن جوجوبا تمام گونه‌های باکتریایی و قارچی را از بین نمی‌برد، بلکه باکتری‌ها و قارچ‌های خاصی را از بین می‌برد که منجر به عفونت سالمونلا و ایکولای و کاندیدا می‌شوند.

۳. روغن جوجوبا یک نوع آنتی اکسیدان است.

روغن جوجوبا حاوی اشکال طبیعی ویتامین E است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان برای پوست محسوب می‌شود. به این معنی که روغن جوجوبا به پوست کمک می‌کند تا با استرس اکسیداتیو ناشی از مواجهه روزانه با آلاینده‌ها و سایر سموم مبارزه کند.

۴. روغن جوجوبا غیرکمدوژنیک است.

اگرچه روغن‌جوجوبا یک منشا گیاهی دارد، ترکیباتش آنقدر شبیه به روغنی است که بدن به طور طبیعی تولید می‌کند که پوست نمی‌تواند تفاوت آن را تشخیص دهد. این موضوع باعث می‌شود که روغن کمتری روی پوست شما ایجاد شود و منافذ پوستتان بسته شود و منجر به جوش‌های کمتر و آکنه‌های خفیف‌تر می‌شود. در نتیجه روغن جوجوبا برای پوست چرب مناسب است. 

۵. روغن جوجوبا هایپوآلرژنیک است.

در سطح مولکولی، روغن جوجوبا، نوعی موم است. اگرچه می‌تواند جذب پوست شود اما حالت‌ مومی آن باعث می‌شود که یک محافظ نرم‌کننده را روی سطح پوست ایجاد کند. برخلاف دیگر روغن‌های گیاهی، روغن جوجوبا برای پوست حساسیت ایجاد نمی‌کند. واکنش‌های آلرژیک هم در آن نادر است.

عدم حساسیت روغن جوجوبا روی پوست
عدم حساسیت روغن جوجوبا روی پوست

۶. روغن جوجوبا تولید سبوم پوست (چربی پوست) را کنترل می‌کند.

روغن جوجوبا، تولید سبوم را تنظیم می‌کند زیرا طبق همان منابع معتبر که پیشتر گفتیم، این روغن بسیار شبیه سبومی است که بدنتان به طور طبیعی تولید می‌کند. زمانی که روغن جوجوبا را روی پوست خود می‌مالید، پوست شما نرم و مرطوب می‌شود. این کار باعث می‌شود که سیگنالی به سمت فولیکول‌های مو و عرق فرستاده شود که پوست شما سبوم اضافی برای آبرسانی احتیاج ندارد. در نتیجه، پوست‌ چرب به نظر نمی‌رسد و از ایجاد آکنه ناشی از منافذ بسته جلوگیری می‌شود.

۷. روغن جوجوبا به پیشرفت سنتز کلاژن کمک می‌کند.

 آنتی اکسیدان‌های موجود در روغن جوجوبا به تولید کلاژن بدن کمک می‌کنند. کلاژن نوعی پروتئین است که در پوست و مفاصل وجود دارد و مانند بعضی از قسمت‌های بدن از غضروف ساخته شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که سطوح کلاژن با افزایش سن کاهش می‌یابد. این جزو دلایلی است که با افزایش سن، ساختار صورت شما تغییر می‌کند. یکی از پژوهش‌های معتبر می‌گوید ارتباط مستقیمی بین آنتی اکسیدان‌های قرار گرفته بر روی پوست با بهبود سنتز کلاژن وجود دارد.

۸. روغن جوجوبا به بهبود سریع زخم کمک می‌کند.

روغن‌جوجوبا یک ترکیب مطمئن برای التیام زخم است. روغن جوجوبا، مثل یک محرک باعث می‌شود سلول‌های پوست پس از آسیب دیدن (خراش یا بریدگی) دوباره به یکدیگر بچسبند. همین خاصیت روغن جوجوبا برای پوست است که در درمان آکنه موثر است. این خواص درمانی را که باعث بهبود سریع زخم می‌شوند را می‌توان با غلظت ویتامین E طبیعی موجود در روغن جوجوبا مرتبط دانست.


اگر مشتاق هستید تا با روغن پوست و باید و نبایدهای استفاده از آن آشنا شوید، مقالات زیر را از دست ندهید.

استفاده از روغن پوست

استفاده از روغن پوست؛ بایدها و نبایدها

مراقبت از پوست از آن کارهای واجبی است که همه‌مان باید حواسمان به آن باشد. استفاده از روغن پوست، بهترین روش برای مراقبت از آن است اما به چه قیمتی؟

روغن پوست

روغن پوست؛ معجزه‌‌ای طبیعی برای جوانی و شادابی پوست شما

برای ترمیم جای زخم، جوان‌سازی پوست، آب‌رسانی آن و همچنین کمک به سلامت پوستتان، حتماً باید از روغن پوست استفاده کنید، اما کدامشان مناسب پوست شماست؟


۹. روغن جوجوبا به تسکین اگزما، سوریازیس و سایر مشکلات مربوط به خشکی پوست کمک می‌کند.

روغن جوجوبا حاوی خواص ضد التهابی و درمانی است. استفاده موضعی این روغن می‌تواند به تسکین خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش و علائم ناشی از آن کمک کند. روغن جوجوبا برای پوست افرادی که مشکلات التهابی مانند سوریازیس و اگزما دارند، مفید است.

۱۰. روغن جوجوبا به تسکین آفتاب سوختگی کمک می‌کند.

روغن جوجوبا یکی از ترکیبات رایج در برخی از ضد آفتاب‌های طبیعی است. هنگامی که ویتامین E با سایر آنتی اکسیدان‌ها ترکیب شود، می‌تواند از پوست در برابر آفتاب محافظت کند. روغن جوجوبا حاوی هر دو این مواد است.

آسیب ناشی از آفتاب باعث خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود. روغن جوجوبا، ویتامین E را بازیابی می‌کند، پوست را مرطوب می‌کند و باعث تسکین علائم آفتاب سوختگی می‌شود.

۱۱. روغن جوجوبا به درمان آکنه کمک می‌کند.

یک آزمایش بالینی نشان می‌دهد که روغن جوجوبا می‌تواند از ایجاد آکنه جلوگیری کند. روغن‌جوجوبا دارای عوامل ضد التهابی تسکین دهنده، خواص درمانی، رطوبت رسانی و یک ضد میکروب طبیعی است. این خواص نشان می‌دهند که روغن جوجوبا می‌تواند در جلوگیری از بروز جوش و همچنین بهبود آکنه‌های خفیف کمک کند.

روغن جوجوبا و درمان آکنه
روغن جوجوبا و درمان آکنه

۱۲. روغن جوجوبا به کاهش خطوط ریز و چین و چروک کمک می‌کند.

استرس اکسیداتیو، باعث ایجاد خطوط ریز و چین و چروک می‌شود. هیچ تحقیقی ادعا نمی‌کند که جوجوبا مستقیماً به درمان چین و چروک و خطوط ریز می‌پردازد. اما سایر محصولات گیاهی حاوی آنتی اکسیدان، انعطاف‌پذیری پوست را بهبود می‌بخشند و این یعنی قدرت آنتی اکسیدانی روغن جوجوبا ممکن است به کاهش علائم پیری پوست کمک کند.

۱۳. روغن جوجوبا در از بین بردن جای‌زخم موثر است.

استفاده از ویتامین E مدت‌ها است که برای از بین بردن جای زخم توسط متخصصان سلامت توصیه می‌شود. میزان اثربخشی آن، همچنان مورد مطالعه است. اگر می‌خواهید که ویتامین E را به عنوان درمانی برای از بین بردن جای زخم امتحان کنید، روغن جوجوبا ممکن است در روند بهبودی مفید واقع شود. خواص طبیعی درمانی روغن جوجوبا با ویتامین E موجود در این روغن می‌تواند جای زخم را به حداقل برساند.

طرز استفاده از روغن جوجوبا برای پوست

برخلاف برخی روغن‌های ضروری دیگر، روغن جوجوبا نیازی به رقیق شدن ندارد و می‌تواند مستقیما روی پوست شما استفاده شود. قبل از استفاده از روغن جوجوبا یا هرگونه محصول آرایشی، برای اولین بار، باید یک پچ تست انجام دهید تا مطمئن شوید حساسیت ندارید. با انجام این مراحل می‌توانید یک پچ تست انجام دهید:

  • روی قسمت داخلی ساعد خود سه یا چهار قطره روغن جوجوبا بمالید.
  • آن قسمت را با یک باند بپوشانید و ۲۴ ساعت منتظر بمانید.
  • باند را بردارید و پوست زیر آن را بررسی کنید. اگر هیچ نشانی از کهیر، قرمزی یا سوزش نیست خطری شما را تهدید نمی‌کند و می‌توانید از روغن جوجوبا استفاده کنید‌.

با کاردبردهای دیگر روغن جوجوبا آشنا شویم

نوع استفاده شما از روغن جوجوبا برای پوست بسته به نیاز شما است. می‌توانید از آن به عنوان بالم لب برای تسکین لب‌های خشک و ترک خورده استفاده کنید. یا می‌توانید قبل از خواب به عنوان سرم ضد پیری روی صورت خود بمالید. همچنین ممکن است روغن جوجوبا را به صورت یک ماسک، با سایر ترکیبات طبیعی ضد آکنه ترکیب کنید و با آن یک ماسک ضدآکنه بسازید. برخلاف بیشتر ترکیبات دیگر، استفاده از روغن‌جوجوبا در اطراف چشم، بی خطر است. این امر باعث می‌شود روغن جوجوبا یک پاک کننده آرایشی متداول برای آرایش‌های بر پایه روغن باشد.

مضرات روغن جوجوبا برای پوست چیست؟

از آنجایی که روغن جوجوبا هایپو آلرژنیک هست، به طور کلی استفاده موضعی از آن بی خطر است. هرچند که موارد نادری هم وجود دارند که روغن جوجوبا باعث واکنش آلرژیک شده است و علائم آن شامل کهیر و خارش بوده است. برای جلوگیری از این عوارض احتمالی، قبل از استفاده از روغن جوجوبا، پچ تست انجام دهید. (همانطور که در بالا توضیح داده شد)

مضرات روغن جوجوبا برای پوست
مضرات روغن جوجوبا برای پوست

محصولات رایج روغن جوجوبا برای پوست

برای اینکه از روغن جوجوبا در روتین مراقبتی پوستی خود بیشترین استفاده را ببرید، مهم است که به دنبال برندهایی باشید که حاوی روغن جوجوبای سرد فشرده شده ارگانیک هستند. انواع مختلف روغن سرد فشرده شده، تعداد بیشتری آنتی اکسیدا‌ن‌های گیاهی را در مقایسه با روغن‌هایی که تحت فرآیند پرس گرم ایجاد شده‌اند، حفظ می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های اضافی ممکن است به افزایش مزایای مراقبتی پوست روغن‌جوجوبا کمک کند.

سخن پایانی

روغن جوجوبا برای پوست دارای خواص درمانی متنوعی است که باعث شده در درمان مشکلات پوستی مانند آکنه، اگزما و سوریازیس موثر واقع شود. می‌توانید با استفاده از روغن جوجوبا به عنوان پاک کننده، مرطوب کننده یا درمان موضعی از مزایای آن بهره‌مند شوید. روغن جوجوبا، معمولاً می‌تواند در هر نقطه از بدن از جمله صورت، بدون رقیق شدن استفاده شود. در صورت بروز هرگونه بثورات پوستی یا سایر واکنش‌های آلرژیک، مصرف آن را قطع کنید.

بسیاری از محصولات تراست، حاوی روغن جوجوبا هستند. برای آشنایی با آن‌ها و داشتن پوست و مویی سالم، به سایت لیاتیم مراجعه نمایید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید