صفحه اصلی > محصولات مراقبتی : استفاده از روغن پوست؛ بایدها و نبایدها

استفاده از روغن پوست؛ بایدها و نبایدها

استفاده از روغن پوست

شما برای مراقبت از پوست خود چه کارهایی حاضر هستید بکنید؟ محصولات بهداشتی و مراقبتی گران‌قیمت بخرید؟ هزینه پزشک و متخصص پوست بدهید؟ یا سراغ روش‌های ساده‌تر و مؤثر بروید؟ هیچ‌کدام از این کارها را منع نمی‌کنیم اما پیشنهاد می‌کنیم پیش از هزینه‌های بسیار سراغ استفاده از روغن پوست بروید. برای این که بفهمید بهترین روغن برای پوست صورت کدام است یا کدام روغن پوست را روشن می‌کند، می‌توانید سری به دیگر مقالاتی که در لیامگ داریم، بزنید. اینجا قرار است برایتان درباره بایدها و نبایدهای استفاده از روغن پوست بگوییم.

روغن پوست معمولاً از قسمت‌های مختلف یک گیاه اعم از برگ، ساقه، ریشه و گلبرگ گرفته می‌شود. سازندگان از روش‌های مختلفی برای تبدیل آن‌ها به روغن استفاده می‌کنند. شما می‌توانید آن‌ها را به صورت کرم، ژل یا روغن ببینید و استفاده کنید. هم می‌توانید آن‌ها را بو کنید و هم روی پوست خود ماساژ دهید. تحقیقات نشان می‌دهد که دانستن نحوه استفاده از روغن پوست می‌تواند برایتان مفید باشد. توصیه می‌کنیم همیشه پیش از خرید، از پزشک خود برای انتخاب محصول مناسب، راهنمایی بخواهید. مثلاً بپرسید روغن برای پوست چرب که مناسب شما باشد کدام است؟ یا بپرسید روغن آرگان برای پوست چه ویژگی‌ها و مزایایی دارد؟ سؤالاتی مثل این یا روغن زیتون برای پوست صورت خوب است یا نه؟ همه این سؤالات را فهرست کنید و از پزشک خود بپرسید. حالا برویم سراغ بایدها و نبایدهای استفاده از روغن پوست:

الف) اگر اضطراب دارید، از آن استفاده کنید.

تنها بو کردن اسطوخودوس، بابونه و گلاب می‌تواند شما را آرام کند. می‌توانید این روغن پوست را یا بو کنید یا روی پوست خود بمالید. دانشمندان فکر می‌کنند که استفاده از روغن پوست با ارسال پیام‌های شیمیایی به بخش‌های مختلف مغز روی حس و حالمان تأثیر می‌گذارد. اگرچه این رایحه‌ها به تنها تمام اضطراب شما را از بین نمی‌برند اما می‌توانند کمی از آن را کم کنند. به طور کلی بعد از استفاده از روغن پوست، یک آخیش خواهید گفت!

ب) از روغن پوست برای هرجایی از بدن استفاده نکنید!

استفاده از روغن پوست که توصیه شده روی دست و پا بمالید، بهتر است هر جای دیگری مثل دهان، بینی، چشم یا دیگر بخش‌ها استفاده نشود. از جمله مثال‌هایی که می‌توانیم بزنیم و بگوییم هرگز از آن‌ها در این جاهایی که گفتیم، استفاده نکنیم می‌شود به روغن فلفل، لیمو ترش و دارچین اشاره کرد.

پ) کیفیت محصول را بررسی کنید!

پیش از استفاده از روغن پوست حتماً چک کنید که تولید کننده محصول قابل اعتماد باشد و چیز افزودنی دیگری به روغن پوستتان اضافه نکرده باشد. احتمال این که به روغن پوستی که مواد مؤثره دیگری دارد، واکنش نشان دهید، وجود دارد. همه مواد افزودنی‌ها بد نیستند. اما به هر حال احتیاط کنید!

کیفیت روغن پوست
کیفیت روغن پوست

ت) به تبلیغات بیخود، اعتماد نکنید!

فقط چون روغن پوست معرفی شده از گیاه گرفته می‌شود به این معنا نیست که می‌توانید از آن روی پوست  خود استفاده کنید یا آن را نفس بکشید یا میل کنید! برخی مواد طبیعی می‌توانند محرک، سمی و همچنین باعث حساسیت‌های پوستی شوند. دست مثل هر چیز دیگری که روی پوستتان می‌گذارید، بهتر است اول روی قسمت کوچکی از پوستتان قرار دهید و منتظر واکنش پوستتان باشید.

ث) روغن‌های پوست قدیمی را دور بیندازید!

به طور کلی، هیچ روغن پوستی را بیش از ۳ سال نگه ندارید. روغن‌های قدیمی‌تر احتمال این که به خاطر قرار گرفتن در معرض اکسیژن فاسد شده باشند را دارند. در چنین شرایطی نه‌تنها اثرگذاری ندارند بلکه می‌توانند باعث تحریک پوست شما هم بشوند. اگر تغییر زیادی در ظاهر یک روغن حس کردید، مثل تغییر بو یا رنگ، به سرعت آن را دور بیندازید چرا که به احتمال خیلی زیاد، فاسد شده است.

ج) از روغن خوراکی روی پوستتان استفاده نکنید!

روغن زیره که استفاده از آن در غذا بی خطر است، اگر روی پوستتان قرار گیرد می‌تواند باعث ایجاد تاول شود. روغن مرکبات که در غذای شما کاملاً بی خطر است می‌تواند برای پوستتان بد باشد به خصوص اگر در معرض نور خورشید نیز قرار بگیرید. و برخلاف این موضوع نیز صادق است. روغن اکالیپتوس یا روغن مریم گلی ممکن است استنشاق یا مالیدنش خوب باشد اما خوردنشان می‌تواند باعث عارضه‌های جدی مثل تشنج شود.

چ) با پزشک خود صحبت کنید!

پزشک شما می‌تواند مطمئن شود که استفاده از روغن پوست فلانی که خریده‌اید برایتان خوب است یا نه! با چه عوارضی دارد! برای مثال، روغن اکالیپتوس و فلفل می‌توانند داروی سرطان را از روی پوست جذب کنند. یا باعث جوش های آلرژیک، کهیر یا مشکلات تنفسی بشوند.

ح) از روغن پوست به صورت رقیق استفاده کنید!

روغن‌های غلیظ بسیار قوی‌تر از آن چیزی هستند که به صورت مستقیم از آن‌ها استفاده کنید. لازم است که آن‌ها را معمولاً رقیق کنید. مقدار رقیق بودن آن نیز متغیر است. هرچه درصد بیشتری داشته باشد، احتمال واکنش نشان دادن پوستتان بالاتر خواهد بود. پس حتماً آن را به خوبی رقیق کنید.

استفاده از روغن به صورت رقیق
استفاده از روغن به صورت رقیق

خ) از روغن پوست روی پوست آسیب دیده استفاده نکنید!

پوست آسیب دیده روغن بیشتری جذب می‌کند و می‌تواند باعث واکنش‌های ناخواسته پوستی شود. روغن‌های غلیظ را که اصلاً نباید استفاده کنید چرا که می‌تواند خطراتی جدی برای پوست آسیب دیده شما داشته باشد!

د) سن خود را در نظر بگیرید!

کودکان و افراد مسن ممکن است نسبت به استفاده از روغن پوست حساس باشند. پس باید میزان رقیق بودن روغن را بیشتر کنید. و باید از برخی روغن‌ها مثل روغن توس و گیاه سبز پرهیز کنید. حتی در مقدار کم، می‌تواند باعث مشکلاتی جدی در کودکان ۶ سال یا جوان‌تر شود چرا که حاوی ماده شیمیایی به نام متیل سالیسیلات است. از روغن پوست برای کودک استفاده نکنید مگر این که پزشک آن را توصیه کرده باشد!

ذ)روغن پوست را جای امنی بگذارید!

استفاده از روغن پوست کار حساسی است و می‌تواند باعث مشکلات جدی شود به خصوص اگر به مقدار یا روش اشتباهی مصرف شود. درست مثل هر چیز دیگری که باید دور از دست اطفال باشد، مطمئن شوید روغن پوست را در جای مناسبی قرار می‌دهید که دست هیچ کودکی به آن نرسد و در عین حال جای ساده و پیش پا افتاده‌ای هم نباشد.

ر) اگر پوستتان واکنش نشان می‌دهد از آن استفاده نکنید!

پوست شما ممکن است نسبت به روغن پوست واکنش خوبی نشان بدهد. اما اگر نداد و متوجه جوش های ریز یا خارش شدید، دست از استفاده از روغن پوست بکشید. استفاده بیشتر از آن می‌تواند اوضاع پوستتان را بدتر کند. چه خودتان این روغن را آماده کرده باشید چه از جایی خریده باشید، بهتر است به سرعت آثار باقیمانده از آن را از روی دستتان بشویید.

ز) تراپیست خود را با دقت انتخاب کنید!

اگر به دنبال روغن تراپی خوبی هستید، به خوبی تحقیق کنید. طبق قانون، آن‌ها نیازی به داشتن گواهینامه یا مدرک خاصی ندارند. اما حتماً بررسی کنید فردی که دارید سراغش می‌روید، منظورمان همان متخصصی است که خیلی‌ها او را تضمین می‌کنند و نظراتش تاکنون به خیلی‌ها کمک کرده باشد!

تقویت پوست با روغن تراپی
تقویت پوست با روغن تراپی

ژ) زیاده‌روی نکنید!

زیاد هیچ چیز خوب نیست! حتی اگر رقیق هم باشد، روغن پوست می‌تواند باعث واکنش‌های بد پوستی شود اگر در استفاده از آن زیاده‌روی کنید. حتی اگر پوستتان حساس نباشد هم می‌تواند استفاده مدام از روغن پوست باعث تحریک آن شود.

س) از استفاده از آن نترسید!

استفاده از روغن پوست می‌تواند باعث بهتر شدن حال پوستتان شود. حتی اگر عوارضی هم داشته باشد! برای مثال ممکن است کمی احساس سرگیجه کنید اگر از روغن زنجبیل استفاده کنید. اما قادر خواهید بود با عفونت‌های قارچی و باکتری‌ها به خوبی مبارزه کنید. یک مطالعه نشان می‌دهد که روغن درخت چای درست به اندازه کرم ضد قارچ می‌تواند برای پوست و عفونت‌های قارچی مفید باشد.

ش) اگر باردار هستید، مراقب باشید!

برخی روغن‌های ماساژ پوست می‌توانند وارد جفت شوند. هنوز مشخص نیست که چنین چیزی می‌تواند باعث ایجاد مشکل شود یا نه. البته مگر این که مقداری از آن را مصرف کنید که سمی است، آن وقت باید حسابی از روغن پوست پرهیز کنید. برخی روغن‌ها مثل روغن بلوط، اسطوخودوس، کافور، مریم گلی و … را در دوران بارداری به هیچ وجه سراغشان نروید. اگر مطمئن نیستید هم از پزشک خود مشورت بگیرید.

روغن پوست، روغنی که باید راه رفاقت با آن را بیاموزید!

در این مطلب از لیامگ به ارائه بایدها و نبایدهایی درباره استفاده از روغن پوست پرداختیم. سعی کردیم در حین توضیحاتی که ارائه می‌کنیم، مواردی را ذکر کنیم که به شما در نحوه استفاده و برطرف کردن برخی ابهامات نیز کمک بکند. به هر حال با روغنی طرف هستید که هم احتیاط‌هایی دارد و هم مزایای بسیار زیادی. اگر به خوبی مراقبت کنید می‌توانید از روغن پوست به عنوان یکی از محصولات مهم روتین مراقبت از پوستتان استفاده کنید.

اگر به دنبال محصولات بهداشتی و مراقبتی باکیفیتی هستید که فکر می‌کنید هیچ جایی نیست و هنوز مناسب پوست شما ساخته نشده، پیشنهاد می‌کنیم سری به فروشگاه اینترنتی لیاتیم بزنید و از محصولات تراست ما دیدن کنید. یک بار هم کافی است تا مشتری دائم ما شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روغن پوست و خواص آن به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله “روغن پوست؛ معجزه‌‌ای طبیعی برای جوانی و شادابی پوست شما” در لیامگ را مطالعه نمایید.

روغن پوست

روغن پوست؛ معجزه‌‌ای طبیعی برای جوانی و شادابی پوست شما

برای ترمیم جای زخم، جوان‌سازی پوست، آب‌رسانی آن و همچنین کمک به سلامت پوستتان، حتماً باید از روغن پوست استفاده کنید، اما کدامشان مناسب پوست شماست؟


اینستاگرام لیاتیم
تلگرام لیاتیم
۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید