صفحه اصلی > مد و زندگی و مراقبت از پوست : چگونه از شر انواع خال راحت شویم؟

چگونه از شر انواع خال راحت شویم؟

انواع خال

خال‌های بدن و صورت، اگر زیاد از حد تیره و یا درشت باشند، زیبایی شما را خدشه‌دار می‌کند. اما قبل از فکر کردن و حذف خال‌ها، بهتر است کمی راجع به انواع خال تحقیق و مطالعه کنید. چرا که گاهی ممکن است خال‌ها  سرطانی باشند. پس باید قبل از پیدا کردن روش مناسب، اطلاعات لازم را دو مورد اسکین تگ یا خال خود داشته باشید. ما در اینجا تمام روش‌های روز دنیا برای برداشتن انواع خال را برایتان آماده کردیم؛ حتی خال‌های مشکوک به سرطان و ریسکی.

با ما تا آخر این مطلب همراه باشید تا در مورد تک‌تک خال‌ها، به شما اطلاعات کافی را بدهیم. خال‌های صورت معمولاً زیبایی را کاهش می‌دهد، اما باید روش برداشتن و حذف خال را بادقت انتخاب کنید زیرا صورت ناحیه بسیار حساسی است. گاهی خال‌هایی را نداشته‌ایم و رفته‌رفته در بدن ما به وجود آمده‌اند که پایین‌تر به طور کامل راجع به آن نوع از خال هم توضیح می‌دهیم.

آشنایی با انواع خال‌

هر فرد به طور متوسط ۱۰-۳۰ خال خوش‌خیم (غیر سرطانی) روی بدن خود دارد.  درحالی‌که بسیاری از مردم وجود آنها را نادیده می‌گیرند، برخی تصمیم می‌گیرند که آنها را حذف کنند؛ یا به دلایل زیبایی یا به دلیل مشکوک بودن به ملانوم که کشنده‌ترین شکل سرطان پوست است. دلیل آن هرچه که باشد، باید پیامدهای جراحی برداشتن خال، بهترین زمان برداشتن آنها و گزینه‌‌های مختلف جراحی را بدانید.

خال چیست و چه انواعی دارد؟

خال معمولی، یک نقطه تیره کوچک است که به‌سختی به‌اندازه یک پاک‌کن مداد می‌شود. در واقع خال مجموعه‌ای از سلول‌های پوستی خاصی به نام ملانوسیت است که رنگ‌دانه پوست، ملانین (مسئول ایجاد تیرگی پوست) را تولید می‌کند. عمق و رنگ یک خال به تعداد ملانوسیت‌ها و میزان ملانین تولید شده آنها بستگی دارد. خال‌های خوش‌خیم بدون تغییر هستند و می‌توانند برجسته، صاف یا مودار باشند. همچنین ممکن است در هر نقطه از پوست ایجاد شوند.

‌ انواع خال | خال دیسپلاستیک

نوع دیگری از خال، خال دیسپلاستیک است که معمولاً بزرگ و برخلاف خال معمولی، شکل غیرقابل‌تشخیصی دارد. آنها طیف رنگ قهوه‌ای تا صورتی را از خود نشان می‌دهند. اگرچه خال‌های دیسپلاستیک معمولاً به ملانوما (نوع شدید سرطان پوست) تبدیل نمی‌شوند، اما افرادی که تعداد زیادی از این خال‌ها دارند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آن دارند.

خال‌های دیسپلاستیک را می‌توان در سراسر بدن از جمله روی زیر بغل و پوست سر یافت. افراد معمولاً تا سن ۵۰ سالگی به این موارد مبتلا می‌شوند. خال‌ها همچنین می‌توانند در طول زمان تغییر رنگ داده یا حتی ناپدید شوند. به‌عنوان‌مثال، تغییر در هورمون‌ها به دلیل بارداری می‌تواند منجر به تیره شدن و بزرگ شدن خال‌ها شود.

خال غیرسرطانی
خال غیرسرطانی

انواع خال | اسکین تگ یا خال گوشتی

معمولاً تشخیص تفاوت بین اسکین تگ و خال فقط با نگاه کردن به آنها بسیار آسان است. بااین‌حال، اگر مطمئن نیستید می‌توانید منطقه موردنظر خود را با تصاویر خال‌ها و اسکین تگ مقایسه کنید.

علائم اسکین تگ:

  • گوشتی هستند.
  • در مناطق اصطکاک رخ می‌دهد که لباس ممکن است پوست را ساییده کند.
  • یک بخش نرم از پوست اضافی هستند که ممکن است آویزان شوند.
  • در لایه سطحی پوست رخ می‌دهد.
  • بی‌ضرر هستند.

مشخصات خال:

  • معمولاً قهوه‌ای با مرکز تیره‌تر، اما می‌توانند گوشتی، قرمز، صورتی و سیاه نیز باشند.
  • در زیر لایه سطحی پوست رخ می‌دهد.
  • ممکن است از داخل آنها مو رشد کند.
  • می‌تواند به دلیل ژنتیک، سن یا آسیب خورشید ایجاد شود.
  • معمولاً بی‌ضرر هستند اما گاهی اوقات می‌توانند نشانه سرطان پوست باشند.

دلیل ایجاد خال و اسکین تگ

خال‌های گوشتی از ترکیبی از رشته‌های کلاژن شل در پوست به همراه رگ‌های خونی تشکیل می‌شوند که هر دو با لایه‌ای از پوست پوشانده شده‌اند. منگوله‌های پوستی هم در مردان و هم در زنان ایجاد شده و به‌طورکلی با افزایش سن شایع‌تر می‌شوند. آنها بی‌ضرر هستند و فقط در صورتی واقعاً نگران‌کننده می‌شوند که مانع فعالیت‌های روزمره شما شوند. به‌عنوان‌مثال، اگر یک خال یا اسکین تگ در خط موی خود دارید و همیشه هنگام اصلاح موها اذیت‌کننده است، می‌توانید به فکر برداشتن آن باشید. این خال‌ها به دلیل وجود بیش از حد سلول‌های پوستی ایجاد می‌شوند. انواع مختلفی از خال‌ها و اسکین تگ‌ها وجود دارد. خال‌ها را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد.

  • خال‌های مادرزادی: این‌ها انواع خال‌هایی هستند که با آن متولد می‌شوید. این نوع خال تمایل بیشتری به ابتلا به ملانوم دارد، بنابراین باید به‌دقت تحت‌نظر باشد.
  • خال‌های دیسپلاستیک: که به آن «خال‌های غیرمعمول» نیز می‌گویند. این نوع خال می‌تواند بزرگ و نامنظم به نظر برسد. همچنین شانس بیشتری برای ابتلا به ملانوم دارد، بنابراین باید این نوع خال را هم تحت‌نظر داشته باشید. خال‌ دیسپلاستیک معمولاً ارثی است و می‌تواند به رنگ روشن یا تیره و کناره‌های ناهمواری داشته باشد.
  • خال‌های معمولی یا اکتسابی: همان‌طور که از نام آن پیداست، این خال‌ها غیرعادی نیستند. انواع خال‌ معمولی را ممکن است در طول زندگی خود به دست آوریم. آنها معمولاً در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ایجاد می‌شوند و می‌توانند به رنگ صورتی، قرمز یا قهوه‌ای ظاهر شوند.

مقاله زیر اطلاعات بیشتری درباره خال‌هایی که نشانه سرطان پوست هستند به شما می‌دهد.

همه چیز درباره علائم سرطان پوست

همه چیز درباره‌ی علائم سرطان پوست و انواع آن

علائم سرطان پوست را می‌شناسید؟ این بیماری انواع مختلفی دارد که هر کدام با نوع خاصی از عارضه‌ی پوستی نمود پیدا می‌کند.


روش‌های برداشتن انواع خال

اکثر افراد به دلیل ظاهر نامناسب، خال‌های برجسته صورت خود را از بین می‌برند؛ زیرا خال‌هایی که در جای دیگری از بدن ایجاد می‌شوند یا خال‌های صاف صورت معمولاً غیر سرطانی هستند. بااین‌حال، اگر نگران ملانوما هستید، خودآزمایی زیر می‌تواند به شناسایی خال سرطانی کمک کند. اگر می‌خواهید از شر خال‌های پوستی خلاص شوید، اما نگران ظاهر آن‌ها هستید، اولین محل مراجعه شما باید همیشه پزشک عمومی باشد.

  • عدم تقارن: ملانوماها معمولاً متقارن نیستند.
  • · حاشیه: خال‌های غیرسرطانی معمولاً دارای لبه‌های صاف و یکدست هستند.
  • · رنگ: خال‌های بی‌ضرر معمولاً یک رنگ هستند؛ خال‌های چندرنگ باید حتماً بررسی شوند.
  • · قطر: اندازه خال را بررسی کنید، اگر بزرگ‌تر از ۶ میلی‌متر است و نگران هستید که ظاهر آن تغییر یا رشد کرده است، برای احتیاط آن را به یک پزشک عمومی نشان دهید.
  • · در حال تکامل: اگر فکر می‌کنید خال شما بزرگ‌تر، تیره‌تر، برجسته‌تر شده، یا دردناک است و یا خونریزی می‌کند، برای معاینه از پزشک وقت بگیرید.

برداشتن خال با لیزر

برای خال‌های صاف و سطحی از روش لیزر استفاده می‌شود که شامل از بین بردن رنگ خال با متمرکز کردن پرتو تخصصی نور لیزر بر روی آن است. این روش روی پوست روشن‌تر مؤثرتر است، زیرا لیزر می‌تواند باعث تغییرات رنگ دائمی و واضح در افرادی با رنگ پوست تیره‌تر شود. بااین‌حال، ازآنجایی‌که برداشتن خال با لیزر هیچ زخمی به جا نمی‌گذارد، برای آزمایش وضعیت سرطانی یا خوش‌خیم یک خال خاص مناسب نیست.

برداشتن خال با لیزر
برداشتن خال با لیزر

 برداشتن انواع خال با جراحی

برای خال‌های برجسته و سطحی استفاده می‌شود. ناحیه موردنظر بی‌حس شده و خال با استفاده از چاقوی جراحی یا ابزار جراحی تیز تراشیده می‌شود. سپس پزشک این ناحیه را برای بسته شدن رگ‌های خونی می‌سوزاند. این روش منجر به خونریزی جزئی و یک اسکار صاف می‌شود که باگذشت زمان از بین می‌رود. پزشکان از این روش برای تشخیص سرطان‌هایی مانند سرطان بدخیم استفاده می‌کنند.

 برداشتن انواع خال با بخیه

 خال به همراه پوست اطراف آن پس از بیهوشی از طریق تیغ جراحی به طور کامل برداشته و بسته می‌شود. در نتیجه یک اسکار نازک و خطی ایجاد می‌شود. به همین دلیل، از این روش معمولاً برای خال‌های صورت استفاده نمی‌کنند، مگر اینکه خال سرطانی باشد. روش بخیه برای انواع خال صاف، بزرگ و عمیق کاربرد دارد. پزشک بخیه‌های صورت را در عرض ۴ تا ۷ روز و بخیه‌ها در نواحی دیگر را در عرض ۸ تا ۲۱ روز پس از جراحی برمی‌دارد. برای خال‌هایی با اندازه متوسط که عمیق‌تر به پوست نفوذ نمی‌کنند، می‌توان بدون بخیه نیز عمل کرد، اگرچه اغلب تمایل به رشد مجدد دارند.

برداشتن انواع خال با کرایوتراپی

ملانوسیت‌های ایجاد‌کننده خال با پاشیدن نیتروژن سرد و مایع مستقیماً روی خال کاملاً از بین می‌روند و آن را برای از بین بردن لوازم آرایشی بسیار مؤثر می‌سازند. این روند کمی دردناک است و منجر به تاول‌های کوچکی می‌شود که ظرف دوهفته پس از جراحی خودبه‌خود بهبود می‌یابند و جای زخم به‌سختی قابل مشاهده است.

 حذف انواع خال با جریان برق

برای خال‌های عمیق‌تر، گرمای تولید شده با عبور جریان الکتریکی از یک سوزن الکتریکی برای سوزاندن لایه‌های بالایی پوست استفاده می‌شود و به طور مؤثر خال را از بین می‌برد. این فرایند سریع و کارآمد است اما به چندین جلسه نیاز دارد. اگر خال مشکوک باشد، پزشک ممکن است با یک جسم استوانه‌ای‌شکل خال را پانچ کرده و به داخل دستگاه بکشد.


برای از بین بردن سریع جای خال به یک کرم ترمیم‌کننده خوب و چند کلیک ساده نیاز دارید.

کرم ترمیم کننده انواع پوست تراست

مراقبت‌های بعد از برداشتن انواع خال

ناحیه عمل شده را یک یا دو بار در روز با آب یا پراکسیدهیدروژن رقیق‌شده تمیز کنید. یک لایه وازلین بمالید و ناحیه را بانداژ کنید. این روند را هر روز تکرار کنید تا زخم بهبود یابد و به‌خاطر داشته باشید که برای جلوگیری از عفونت آن را تمیز و خشک نگه دارید. در صورت برش بدون بخیه، از برداشتن دلمه‌هایی که در ناحیه عمل ایجاد می‌شود، خودداری کنید. با این کار از ایجاد اسکار اضافی جلوگیری می‌شود.

اول درمان بعد زیبایی

خال‌ها و اسکین تگ‌ها پیش از برداشتن، باید توسط پزشک مربوطه بررسی شود که اگر ریسکی بود، حتماً برای درمان مراجعه کنید. اما اگر پزشک تأیید کرد که خال شما سرطانی نیست، می‌توانید برای زیبایی، خال را با یکی از روش‌هایی که بالاتر توضیح دادیم، بردارید. ما در این مطلب از لیامگ به بررسی انواع خال و روش‌های برداشتن آن‌ها پرداختیم. اگر تجربه ای از برداشتن خال دارید، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

اینستاگرام لیاتیم
تلگرام لیاتیم
امتیاز دهید.

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید