احتمالا برای شما هم پیش آمده که چند روز بعد از شِیو کردن یا اپیلاسیون با موهای زیر پوستی مواجه شوید. منظور از موی زیر پوستی، مویی است که به جای خارج شدن از سطح پوست، زیر آن رشد میکند. این مسئله هم در آقایان و هم در میان خانمها رایج بوده و اغلب قابل پیشگیری و درمان است. اما در برخی موارد، موی زیرپوستی باعث تشکیل کیست عفونی میشود و درمان را پیچیدهتر میکند.
نگران نباشید! جلوگیری از موهای زیر پوستی بعد از لیزر، شیو و اپیلاسیون و حتی درمان آن کار راحتی است. مطالب این مقاله این ادعا را به شما ثابت میکند. پس هیچیک از بخشهای آن را از دست ندهید.
موی زیر پوستی چیست؟
تار مویی است که بعد از اصلاح، اپیلاسیون یا شیو کردن به سمت داخل پوست رشد میکند. موی زیر پستی ممکن است با درد و خارش همراه باشد. موهای زیر پوستی بیشتر در صورت، پاها، بازوها، زیربغل و ناحیه تناسلی ایجاد میشوند.
موهای زیر پوستی در چه کسانی بیشترند؟
بروز موهای زیر پوستی بسیار متداول است. هرکسی که برای از بین بردن موهای زائد بدن و صورت از لیزر، وکس، تیغ، بند و سایر ابزار استفاده میکند، احتمالابا موهای زیر پوستی مواجه میشود. این مسئله اما در کسانی که پوست سبزه و موهای ضخیم و فر دارند، رایجتر است.
محل رویش موهای زیر پوستی
موهای زیر پوستی پا، ناحیه رویش ریش (گردن، زیرگونه ها و چانه)، زیربغل و موهای زیر پوستی ناحیه تناسلی متداول ترند. اما امکان دارد در نواحی دیگر بدن مثل کف سر، سینه، کمر، شکم، داخل بینی، ابرو و باسن نیز آن را مشاهده کنید.
علائم موی زیر پوستی
موی زیرپوستی ممکن است با نشانه های زیر همراه باشد.
- التهاب پوست
- برآمدگی کوچک شبیه به جوش (که معمولا تیرگی مو در آن قابل مشاهده است)
- درد
- تغییر رنگ پوست به قرمز، قهوهای یا بنفش
- خارش
اگر موی زیر پوستی عفونی شود، میبینید که برآمدگی بزرگتر و دردناکتر شدهاست. زمانی که در اطراف فولیکول مو چرک و کثیفی جمع شدهباشد، موی زیر پوستی به یک چوش چرکی تبدیل میشود. در اینصورت، ممکن است که لک موهای زیر پوستی روی پوست برجای بماند.
موهای زیر پوستی چرا ایجاد میشوند؟
کندن و از بین بردن موهای زائد بدن و صورت دلیل اصلی ایجاد موهای زیرپوستی است. بعد از این کارها، موهای جدید از فولیکولهایی رشد میکنند که زیر پوستتان قرار دارند. شیوکردن و اپیلاسیون فقط تارهای مو را از بین میبرند و فولیکولها هنوز سرجای خود هستند.
زمانی که تارموی جدید رشد میکند، ممکن است که به زیر پوست برگردد. اگر موهای ضخیم و فری داشته باشید، احتمال این قضیه بیشتر است.
اگر موی زیرپوستی را از بین نبریم چه میشود؟
در بیشتر موارد، موهای زیر پوستی طی دو هفته خودبهخود از بین میروند یا از پوست بیرون میآیند. اما گاهی هم عفونت در اطراف موی زیر پوستی تشکیل و باعث ایجاد جوش چرکی، تغییر رنگ و درد میشود. اگر علائم عفونت را مشاهده کردید، به مراکز درمانی مراجعه کنید.
کیست مویی چیست؟
سینوس پیلونیدال یا کیست مویی بر اثر عفونت موی زیر پوستی در قسمت دنبالچه ایجاد میشود. کیست مویی معمولا با درد همراه است و به شکل یه غده در زیر استخوان دنبالچه دیده میشود.
این معضل در آقایان رایجتر از خانمهاست و بیشتر در سنین جوانی رخ میدهد. احتمال بروز کیست مویی در کسانی که در طول روز زیاد مینشینند، مثل رانندهها بیشتر از سایرین است. پزشک برای درمان کیست مویی آن را با جراحی یا روشهای کمترتهاجمی تخلیه میکند.
با موی زیر پوستی چه کنیم؟
درمان موهای زیر پوستی با روشهای زیر و حتی در خانه امکان پذیر است.
- برای مدتی موهای زائدتان را شیو نکنید و اجازه دهید مو رشد کند.
- از ماشینهای اصلاح برقی استفاده کنید و هنگام استفاده، آن را درست روی پوست نگه دارید.
- از محصولات موبر که نیازی به شیو کردن ندارند استفاده کنید. پودر، اسپری و کرم موبر ساختار پروتئینی مو را ضعیف و حل میکنند.
- به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه روی محلی که مو به داخل پوست برگشته، کمپرس گرم بگذارید تا منافذ پوست را بازکند. با این کار، مو راحتتر به بیرون پوست راه پیدا میکند.
اگر با انجام همه این کارها موی زیر پوستی از بین نرفت، پزشک میتواند با تجویز دارو از التهاب آن کم کند و عفونتش را از بین ببرد. در موارد نادری هم ممکن است پزشک از یک چاقوی جراحی استریل با تیغه نازک استفاده کند و پوست را برای بیرون آوردن مو برش کوچکی بدهد.
برای جلوگیری از لک شدن پوست و عفونت، از خاراندن و فشاردادن جوش ایجاد شده خودداری کنید.
چگونه موهای زیرپوستی را دربیاوریم؟
برای درآوردن موی زیر پوستی، پوست را لایهبرداری کنید. در طول لایهبرداری، سلول های مرده پوست از بین میروند و موی گیرکرده در زیر پوست به راحتی درمیآید. برای این کار، پوست را زیر آبگرم با حرکات دایرهای کوچک و ژل لایهبردار یا اسکراب بشویید.
به علاوه، شما میتوانید با یک سوزن یا موچین ضدعفونیشده موی به دام افتاده در زیر پوست را بیرون بکشید. قبل از امتحان کردن این روش، به اطراف آن قسمت الکل بزنید تا عفونت ایجاد نشود. سپس، نوک سوزن را با احتیاط به مرکز و نوک برآمدگی ایجاد شده فروکنید. حلقه مو را به آرامی بیرون بکشید.
چه داروهایی برای درمان موهای زیر پوستی استفاده میشوند؟
پزشک برای فروکشکردن التهاب و بهبود عفونت داروهایی را تجویز میکند. این داروها شامل موارد زیر میشوند.
- پماد یا قرص آنتیبیوتیک
- داروهای تجویزی آکنه، مانند رتینوئیدها، برای کمک به حذف پوست مرده
- قرص یا کرم استروئیدی برای کاهش التهاب
در شرایط حاد، شاید لازم باشد از روشهای دیگری مثل موارد ذکرشده در پایین کمک بگیرید.
- الکترولیز. این روش از یک سوزن بسیار ریز و شوک الکتریکی ملایمی استفاده میکند تا ریشه مو را از بین ببرد. در الکترولیز، فولیکولها تکتک شوک داده میشوند؛ پس این روش برای یک قسمت بزرگ از پوست مناسب نیست.
- لیزر موهای زائد. در این روش، گرمای لیزر سلولهایی که پیگمنت (رنگدانه)های زیادی دارند از بین میبرد. لیزر برای موهای تیره و مشکی مناسبتر است.
چه کنیم تا موهای زیرپوستی نداشته باشیم؟
بهترین راه برای جلوگیری از موهای زیر پوستی، اصلاح مناسب موهای زائد است. نکات زیر را هنگام اصلاح رعایت کنید تا دیگر شاهد موهای زیر پوستی نباشید.
- قبل از اصلاح هر قسمت از بدن، پوست را با آبگرم خیس کنید.
- خمیر یا ژل اصلاح را به محل مورد نظر بزنید.
- از ژیلت و ریشتراش یکتیغه استفاده کنید.
- اصلاح را در جهت رویش و خواب موها انجام دهید.
- در حین اصلاح، تیغ را چندین بار بشویید.
- هر بار از تیغ جدید استفاده کنید تا پوست ملتهب نشود و آسیب نبیند.
راهحل از بینبردن موهای زیرپوستی همینجاست. کلیک کنید.
نکات آخر
موهای زیر پوستی یک شرایط پوستی رایج است. در هرنقطه از بدن که مو رویش میکند، امکان بروز موی زیر پوستی نیز وجود دارد. اما در قسمت هایی که آنجا را اصلاح یا اپیلاسیون میکنید، بیشتر دیده میشود. موهای زیر پوستی پا، زیربغل و صورت از جمله این نواحی هستند. یک روتین مراقبتی پوست به جلوگیری از موهای زیر پوستی کمک میکند. با روشهای خانگی نیز میتوان آنها را از زیر پوست خارج کرد. اما در مواقع اضطرار که مو در زیر پوست موجب عفونت شده، باید از یک پزشک کمک بگیرید. در این مطلب از لیامگ به موهای زیرپوستی و راههای درمان و جلوگیری از آن پرداختیم.
محصولات مراقبت از پوست لیاتیم میتوانند در این مورد نیز به شما کمک کنند. به فروشگاه آنلاین لیاتیم سری بزنید و محصولات مناسب روتین پوستیتان را انتخاب کنید. اگر هم سوالی درباره موهای زیرپوستی دارید، در کادر پایین صفحه بپرسید تا متخصصین ما بهترین راهنماییها را در اختیارتان قرار دهند.
- چموخم استفاده از هایلایتر صورت! - ۰۶-۱۲-۱۴۰۱
- لوازم آرایش ضد حساسیت؛ واقعیت؟ یا یک دروغ تبلیغاتی؟ - ۲۲-۱۱-۱۴۰۱
- دلیل و درمان ریزش مو بعد از کراتین تراپی - ۱۵-۱۱-۱۴۰۱
بسیار عالی و مفید بود
سپاس 🙏
سلام دوست خوبم ❤️
از لطف شما ممنونیم 🌹💕