چقدر موی خود را میشناسید؟ اصلاً میدانید نوع و مدل موی شما چیست؟ یا انواع موی آدمها را میشناسید؟ خب، بسیاری از ما به دلیل ندانستن و نشناختن نوع موی خود با مشکلات زیادی روبرو میشویم. اما اگر میخواهید موی پرپشت و زیبایی داشته باشید، دانستن نوع مو اولین گام روبهجلو به حساب میآید. بعد از این مرحله است که میتوانید روتین مراقبت از مو مناسب خودتان را داشته باشید. برای فهمیدن این موضوع قرار است در ادامه این مطلب راه روش تشخیص نوع مو را با هم مرور کنیم و ببینیم چطور میشود این کار را انجام داد. متخصصان مو معتقد هستند که دانستن نوع مو برای انتخاب محصولات مناسب برای روتین مراقبت از مو، ضروری است. هر محصولی مناسب موی شما نیست. نوع موی منحصر به فرد شما نیازمند روتین مراقبت از موی سفارشیسازی شدهای است که بر اساس نیازهای شما انتخاب شده باشد.
منظور از نوع مو یعنی چه؟
نوع مو را میتوان با الگوی فر بودن مو مشخص کرد. تعیین نوع موی شما برای انتخاب محصول مراقبت از مو بسیار ضروری و مهم است. همه محصولات مناسب موی شما نیست. نوع موی هر شخص، منحصر به فرد بوده و لازم است تا روتین مراقبت از موی خاص خودش را داشته باشد تا نیازهای او را برطرف کند. برای مثال، برخلاف موی صاف، موهای فرفری نیاز به نرمکننده زیادی دارند. مقدار فر بودن مو بر اساس شکل فولیکولهای موی شماست. فولیکولهای بیضی یا نامتقارن باعث ایجاد موهای فرتر میشوند.
روش تشخیص نوع مو چگونه است؟
برای تشخیص نوع مو ابتدا نیاز داریم با اصطلاحات تخصصی آن آشنا شویم.
انواع مو از نظر صافی به چهار نوع تقسیم میشود. ۴ نوع اصلی مو وجود دارد که عبارتاند از:
- صاف
- مواج
- فر
- وز
هرکدام از این دستهها با A، B و C از هم تفکیک میشوند:
- A: میزان صافی مو
- B: حجم مو
- C: ضخامت مو
روش تشخیص نوع مو | موی صاف
اگر موی شما از ریشه تا نوک آن صاف باشد، به این معناست که نوع موی شما صاف است. بافت مو نرم و ابریشمی است و هیچ فری ندارد. نوع موی صاف اغلب مقدار زیادی چربی ترشح میکند. موی صاف به انواع زیر تقسیم میشود:
نوع ۱A: این نوع، بسیار نرم و براق است. درحالیکه شاید این نوع مو آرزوی خیلیها باشد اما حجم کمی دارد.
نوع ۱B: کمی ضخیمتر و حجیمتر از نوع قبلی است.
نوع ۱C: بیشترین ضخامت و حجم را دارد.
روش تشخیص نوع مو | موی مواج
موی مواج بین موی صاف و فر قرار میگیرد. الگوی فر کمی در انتهای موی شما وجود دارد. با این حال کاملاً فر نیست. این نوع مو نیز به موارد زیر تقسیم میشود:
۲A: موی مواج نازک
۲B: موی مواج با ضخامت متوسط
۲C: موی مواج و ضخیم
روش تشخیص نوع مو | موی فر
اگر ساقه موی شما الگوی S مانندی دارد به این معناست که نوع موی شما فر است. موی فر دارای الگوی S شکل است و به هیچ عنوان به شکل طبیعی به صورت صاف قرار نمیگیرد. وز است و مستعد این که گره بخورد. موی فر به انواع زیر تقسیم میشود:
۳A: فر شلی دارد.
۳B: فر این نوع مو، متوسط است.
۳C: دارای فر محکم و ریز است.
روش تشخیص نوع مو | موی وز
موی وز از الگوی Z مانند پیروی میکند. شاید کمی محکم و حجیم به نظر برسد اما مستعد آسیبدیدن است. فر این نوع مو بسیار محکم و زیاد است. موی فرفری به موارد زیر تقسیم میشود:
۴A: نرم است.
۴B: حالت سیمی دارد.
۴C: حالت سیم آن درست مشابه سیم ظرفشویی است.
نحوه مراقبت از انواع مو و حالت دادن به آنها چگونه است؟
۱. موی صاف:
موی صاف اغلب تمایل دارد تا چرب و تخت باشد. بهترین کار این است که سراغ کرهها و سرمهای سنگین نروید. شستشوی زیاد مو میتواند منجر به تولید چربی بیشتر در پوست سر شود. شامپوهای خشک و اسپری بافت دهنده بهترین گزینه برای موی صاف به شمار میروند.
بهترین حالت و مدل:
کوتاه کردن آن تا زیر گردن است.
نوع ۱A:
از آنجایی که این مو حجم کمی دارد، باید به صورت لایهای اصلاح شود تا حجیم به نظر برسد.
نوع ۱B:
بیشتر، روی موی خود را حالت دهید و پشت آن را کوتاه کنید.
نوع ۱C:
سراغ مدل موی کوتاه و اصلاح چند لایه بروید.
هر نوع مویی نیاز به شامپوی مخصوص به خودش را دارد. در مقاله زیر با ترفندهای انتخاب شامپوی مناسب برای هر نوع مو آشنا شوید.
ترفندهای انتخاب شامپوی مناسب برای هر نوع مو
انتخاب شامپوی مناسب قدم بزرگی در برطرف کردن مشکلات شایع مو است. در این مطلب از لیامگ، با انواع موها آشنا شوید و شامپوی مناسب هر کدام را بشناسید.
۲. موی مواج:
نوع ۲A:
مو معمولاً از ریشه تا سطح چشم صاف است. از سطح چشم تا نوک مو، امواجی وجود دارند. احتمالاً نباید دنبال صاف کردن آنها باشید بلکه باید آنها را برجسته کنید. میتوانید از ژل یا برخی کرمها و محصولات مراقبت از موی بر پایه چربی استفاده کنید.
نوع ۲B:
مو از سطح چشم تا نوک آن فر است. برای برجسته کردن این فرها باید سراغ بالیاژ بروید و جاهایی که الگوی S مانند وجود دارد را رنگ کنید. بالیاژ، تکنیک رنگ مو است.
نوع ۲C:
در این نوع، فرهای برجسته S مانند، شکل تاج به خودشان میگیرند. موی شما وز میشود. بهترین کار استفاده از پخش کننده (دیفیوزر) در هنگام سشوار کشیدن است. اینطوری میتوانید جلوی وز شدن موی خود را توسط حرارت بگیرید.
۳. موی فر:
نوع ۳A:
این نوع مو دارای فرهای S شکل است و فر آن شل به نظر میرسد. به منظور حفظ بافت طبیعی، بهتر است موی خود را محکم شانه نزنید. بهترین مدل برای شما، دم اسبی است.
نوع ۳B:
این فرها کمی ضخیمتر از نوع قبلی هستند و رطوبتشان نیز کمتر است. بهتر است سراغ استفاده از آلوئهورا، کره شی و … برای آبرسانی موی خود بروید. از محصولاتی که حاوی گوگرد و سیلیکون هستند پرهیز کنید چرا که رطوبت موی شما را میگیرند و آن را حسابی خشک میکنند.
نوع ۳C:
این فرها محکم و متراکم هستند. از نرمکننده برای باز کردن گره موی خود استفاده کنید چرا که در غیر این صورت موی شما مستعد آسیبدیدگی خواهد بود.
۴. موی فرفری:
نوع ۴A:
نوع موی فرفری ۴A، نوع موی ظریفی است که نیاز به کلی آبرسانی دارد. سراغ نرمکنندههای عمیق، کرهها و کرمهای مختلف در کنار روغن مو بروید. از بافتن موی خود تحت هر شرایطی پرهیز کنید.
نوع ۴B:
این نوع مو میتواند دارای الگوی زیگزاگی باشد و مستعد گره خوردن است. از یک نرمکننده بر روی موی مرطوب خود استفاده کنید و سپس موی خود را به آرامی شانه بزنید تا بخشهای مختلف آن از هم جدا شوند. این کار اطمینانی به شما میدهد که موی شما به رطوبت مورد نیازش میرسد. برای این که از کیفیت فر موی خود مطمئن باشید میتوانید از کرم یا ژل فر کننده استفاده کنید.
نوع ۴C:
این نوع مو دارای فرهای متراکم و شکنندهای است. استفاده از روغنها، کرم کره شی و نرمکنندههای عمیق برای مرطوبسازی ساقههای مو بسیار مهم است. به هیچ عنوان این نوع مو را محکم شانه نزنید.
تا داشتن موهایی ابریشمی و خوشحالت، تنها یک کلیک فاصله دارید.
شناخت نوع مو، یک قدم تا داشتن موی ابریشمی!
انواع مو مبتنی بر نوع فر موی شما دستهبندی میشوند. صاف، مواج، فر و فرفری انواع پایه مو به حساب میآیند که هرکدامشان تقسیمبندیهایی دارند. هرچه فر موی شما بیشتر باشد، نیاز به آبرسانی موی شما نیز بیشتر خواهد بود. با آرایشگر خود برای بهترین و مناسبترین محصولات برای روتین مراقبت از موی خود مشورت کنید.
در این مطلب از لیامگ به بررسی روش تشخیص نوع مو پرداختیم. انواع آنها را به شما معرفی کردیم و در عین حال درباره نحوه مراقبت از هرکدام از انواع مو برایتان نوشتیم. برای خرید محصولات مناسب برای موی خود میتوانید سری به وبسایت لیاتیم بزنید و از محصولات ما دیدن کنید.
- اینجا درباره لیفت مژه، مزایا و معایب آن بیشتر بدانید! - ۱۷-۱۲-۱۴۰۱
- خودتان با کمترین امکانات خوشبوکننده خانه درست کنید! - ۲۸-۱۰-۱۴۰۱
- استفاده از راکوتان به چه قیمتی؟ - ۲۱-۱۰-۱۴۰۱