صفحه اصلی > مراقبت از مو : عوارض بی‌شمار استفاده از ژل مو را جدی بگیرید!

عوارض بی‌شمار استفاده از ژل مو را جدی بگیرید!

عوارض ژل مو

عوامل زیادی باعث ریزش مو خصوصاً در آقایان می‌شود. اما خیلی از آن‌ها نمی‌داند ژل مویی که هر روز به‌صورت مداوم از آن استفاده می‌کنند، باعث ریزش مو و شوره شده است. این‌ها کم‌ترین نوع آسیب ژل موی سر است. عوارض ژل مو در بلندمدت می‌تواند مشکلات جدی را برای شما رقم بزند. تشدید آسم، مشکلات کلیوی و ریوی، سرطان پوست، از دست دادن مواد معدنی بدن از جمله عوارض پرخطر ژل مو می‌باشد. موی سر شما بسیار حساس و آسیب‌پذیر است. شما با مطالعه این مطلب، می‌توانید مواد آسیب‌زننده و مضر را بشناسید و از محصولاتی که در آن‌ها از مواد آسیب‌زننده برای مو استفاده شده، دوری کنید.

۲۶ اثر مضر مواد شیمیایی موجود در ژل مو که باید از آنها آگاه باشید

ممکن است محصولات آرایشی مانند ژل مو از نظر ما مضر به نظر نرسند. این صرفاً به این دلیل است که گمان می‌کنید، این مواد فقط موی شما را سفت و براق می‌کنند و آسیبی به ما نمی‌رسانند. به‌طور شگفت‌انگیزی، دامنه آسیب‌های از خفیف تا بیماری شدیدی که تصورش را هم نمی‌کنید، می‌تواند ناشی از مواد شیمیایی مضر موجود در یک ژل مو باشد.

بیماری‌های ناشی از ژل مو

برخی از مواد شیمیایی شناخته شده باعث بروز سرطان و اختلال در تولید مثل می‌شوند، در مواد آرایشی یافت می‌شود. این مواد شیمیایی مضر توسط برخی از کشورهایی مانند کانادا برای استفاده آزادانه ممنوع شده است و باید تحت نظارت دقیق استفاده شود. در کانادا بسیار به عوارض ژل مو دقت می‌کنند و آن را جدی می‌گیرند. همچنین در کالیفرنیا، لیستی به نام پیشنهاد ۶۵ وجود دارد که حاوی لیست مواد شیمیایی ممنوعه در کالیفرنیاست و مشخص می‌کند چه موادی چه آسیب‌هایی به شما می‌رساند. اما متأسفانه در ایران خیلی به این مسئله توجهی نمی‌شود؛ پس خودتان مراقب عوارض آن باشید.

استفاده از ژل مو
استفاده از ژل مو

اثرات مضر مواد شیمیایی در ژل مو

در این مقاله به شما نشان می‌دهیم که ژل مو چه اثرات مضری دارد، کدام ترکیبات شیمیایی باعث ایجاد ژل مو می‌شود. همچنین چند نکته در مورد چگونگی جلوگیری از تأثیر آن را برایتان آماده کرده‌ایم. در زیر اثرات مخربی که می‌تواند توسط مواد شیمیایی مضر موجود در ژل مو ایجاد شود را لیست کرده‌ایم.

ریزش مو با ژل سر

ریزش مو به‌احتمال زیاد مربوط به مردان است؛ اما غیرممکن هم نیست که زنان در معرض این آسیب قرار بگیرند. یکی از دلایل اصلی ریزش مو، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در محصولات مو است. باید دقت داشته باشید و بررسی نمایید که آیا ژل موی شما حاوی DHT، پراکسید و آمونیاک است یا خیر. در استفاده طولانی‌مدت، این ماده شیمیایی، به‌احتمال زیاد به ریشه مو آسیب می‌رساند. همچنین در برخی موارد عوارض جانبی مانند: سوختگی پوست سر، خارش، تحریک و قرمزی پوست سر ایجاد می‌کند. برای جلوگیری از این عارضه از مصرف روزانه این محصولات حاوی مواد شیمیایی خودداری کنید.

سردرد با ژل سر

مقدار معینی از مواد شیمیایی مضر در ژل مو یا سایر محصولات مو می‌تواند باعث سردرد شود. این احتمالاً برای برخی از افرادی که به مواد شیمیایی حساسیت دارند، اتفاق می‌افتد و از عوارض ژل مو است. بوی شیمیایی یا واکنش فیزیکی می‌تواند باعث تحریک سیستم عصبی شود که با سردرد همراه است. ایزوپروپیل الکل یکی از مواد شیمیایی مقصر است، این ماده شیمیایی با فرمول C۳H۸O  در ژل مو مورداستفاده قرار می‌گیرد تا بتواند ظاهر مو را نگه دارد. برای جلوگیری از این اثر، بیشتر ایزوپروپانول قبل از استفاده در محصول با افزودن ماده دناتوره، دناتوره می‌شود و عوارض ژل مو را کاهش دهد.

خشک شدن موی سر با ژل

داشتن موهای خشک می‌تواند واقعاً آزاردهنده باشد. در این حالت موهای شما شکننده‌تر از همیشه می‌شوند. همان‌طور که می‌دانیم الکل چربی را به خود جذب می‌کند. احتمالاً الکل برای موهای خشک شما سم است و ژل می با داشتن الکل این عارضه را دارد. برای جلوگیری از این اثر بهتر است از ژل موی بدون الکل استفاده کنید یا به‌طور مرتب از مرطوب‌کننده مو استفاده کنید.

کاهش رشد مجدد مو با ژل

برخی از مواد شیمیایی می‌تواند باعث آسیب به رشد مجدد مو شود. مشخص شده است که مواد شیمیایی مورداستفاده در ژل مو مانند ایزوپروپیل الکل، روغن معدنی، PEG پلی‌اتیلن گلیکول، پروپیلن گلیکول (PG)، سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES)، کلر و سایر مواد شیمیایی از جمله اثرات شیمیایی آن‌ها هستند که عوارض ژل مو را تشدید می‌کند. ازآنجایی‌که این مواد شیمیایی تنها در طولانی‌مدت و استفاده بیش از حد تأثیر می‌گذارند، می‌توانیم از این تأثیر جلوگیری کنیم، این است که با ویتامین برای مو مبارزه کنیم.


اگر مایل هستید تا با روش‌های کم‌‌آسیب‌تر حالت‌دهی مو آشما شوید، مقاله زیر را از دست ندهید.

حالت دهی مو

۹ نکته طلایی برای حالت دهی مو و مراقبت از آن!

حالت دهی مو یکی از آن کارهایی است که در زیبا به نظر رسیدن شما نقش اساسی دارد. با ما همراه باشید تا با چند نکته در این باره آشنا شوید.


حالت تهوع

از عوارض ژل مو می‌توان به این اشاره کرد که ایزوپروفیل می‌تواند حس حالت تهوع به شما دهد. ازآنجایی‌که این ماده شیمیایی دارای بوی قوی است، برخی افراد ممکن است مستقیماً به دلیل استنشاق بو احساس تهوع کنند. برای جلوگیری از این اثر، سعی کنید بوی ژل مو را استشمام نکنید.

تشدید آسم با ژل سر

پروپیلن گلیکول (PG) نه‌تنها باعث خارش پوست سر، اگزما و رشد مجدد موها می‌شود، بلکه در صورت استنشاق بیش از حد آن باعث ایجاد آسم نیز می‌شود و این از بدترین و خطرناک‌ترین نوع عوارض ژل مو برای سر است. اگرچه سرطان‌زا نیست، اما توصیه می‌شود از استشمام بوی این محصول شیمیایی خودداری کنید.

خارش پوست سر

در مراحل اولیه، خارش را روی سر خود احساس خواهید کرد و اگر درمان نکنید ممکن است بدتر شود. علت این بیماری متفاوت است؛ اما یکی از آن‌ها به دلیل وجود مواد شیمیایی مضر که عوارض ژل مو است. پروپیلن گلیکول ماده شیمیایی مضری می‌باشد که باعث این مشکل شده است. این ماده شیمیایی با فرمول C3H8O2 توسط آژانس حفاظت از محیط‌زیست به‌عنوان یکی از ۱۰ ماده اصلی مراقبت از مو که می‌تواند به‌سلامتی شما آسیب برساند، شناخته شده است. ژل مو با استفاده از این ماده شیمیایی به موها اثر تسکین‌دهنده و براق می‌دهد. برای جلوگیری از این ماده شیمیایی بهتر است از هیچ محصولی که حاوی غلظت پیشنهادی ۴ گرم در لیتر باشد، استفاده نکنید.

اگزما

وقتی احساس می‌کنید که خارش پوست سرتان شدید می‌شود و به نظر می‌رسد که علائم دیگری مانند قرمزی، لکه‌های پوسته‌پوسته، تورم، احساس سوزش روی پوست سرتان به شما می‌دهد، ممکن است به اگزما مبتلا شده باشید. این بیماری را می‌توان با دارو با OTC یا کرم کورتیکواستروئیدی تجویزی یا استروئید موضعی دیگری مانند مومتازون (Elocon)، بتامتازون (Bettamousse) و فلوسینولون استوناید (Synalar) درمان کرد. یک مطالعه در مورد عوارض ژل مو نشان داد که برخی از مواد شیمیایی مانند پیریتیون روی، اسید سالیسیلیک، گوگرد، قطران زغال‌سنگ، سولفید سلنیوم، کتوکونازول که در محصولات مو یافت می‌شوند، یکی از دلایل اصلی این بیماری هستند.

اختلالات هورمونی

همان‌طور که می‌دانید، پارابن دارای برچسب سرطان‌زا است که می‌تواند هورمون‌ها را تقلید و سیستم آن را مختل کند. این ماده شیمیایی به‌ندرت در ژل مو استفاده می‌شود و بیشتر در سایر محصولات مو مانند شامپو استفاده می‌شود. برای جلوگیری از عوارض ژل مو و اثرات بد این ماده شیمیایی همیشه از محصول با برچسب فاقد پارابن استفاده کنید.

سرطان

دولت از طریق مقامات مرتبط خود لیست مواد شیمیایی سرطان‌زا را منتشر کرده است، باید این را بدانیم که حتی در یک نگاه محصول غیر مضر مانند ژل مو ممکن است حاوی سرطان‌زا باشد. پس عوارض ژل مو را جدی بگیرید. پارابن که قبلاً ذکر شد یکی از مواد شیمیایی شناخته شده در ژل مو است، این ماده شیمیایی قطعاً با سرطان سینه مرتبط است؛ بنابراین هوشیار باشید که از این محصولات حاوی مواد شیمیایی استفاده نکنید.

عوارض بیشتر ژل مو

از جمله موارد فوق اثرات مضر مواد شیمیایی و عوارض ژل مو بیشتر است که برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • نازک شدن مو
  • تحریک چشم، بینی، گلو و پوست
  • پوست خشک
  • آسیب به اندام‌ها از جمله کلیه‌ها و ریه‌ها
  • پنومونی
  • تحریک غشاهای مخاطی
  • تجمع سموم در اندام‌ها و بافت‌ها از جمله مغز
  • از بین رفتن ساقه‌های مو
  • آسیب به پوست
  • کهیر و واکنش‌های آلرژیک
  • شکستگی مو
  • خفگی
  • جوش‌های سرسیاه و سایر ناخالصی‌های پوست
  • اگر بلعیده شود، مواد مغذی حیاتی در بدن کاهش می‌یابد
  • شوره سر
  • تغییر رنگ و آسیب

افراد همیشه از ژل مو هر روز برای زیبایی استفاده می‌کردند، اما هرگز نمی‌دانستند که مواد شیمیایی در ژل مو اثرات مضر زیادی دارد. اگر به طور مداوم مواد شیمیایی بد را در ژل مو نگه داریم، یک مشکل جدی برای سلامتی خواهد بود؛ بنابراین، لطفاً قبل از استفاده از ژل مو، مواد تشکیل‌دهنده آن را بررسی کنید.

عوارض ژل مو
عوارض ژل مو

سلامت مو را تضمین کنید!

تمام مشکلات جدی استفاده از ژل مو را با هم بررسی کردیم و از آسیب‌های آن مطلع شدیم. برای خرید و استفاده از ژل مو، بهتر است مواد تشکیل‌دهنده آن را به‌دقت بخوانید و اگر مناسب بود، خریداری شود. گاهی افراد در استفاده بلندمدت از ژل مو دچار ریزش شدید، خشکی و شکنندگی مو، تنگی نفس و مشکل ریوی و بیماری‌های دیگر شوند؛ اما گاهی متوجه آن نمی‌شوند که این آسیب‌ها به دلیل استفاده از ژل مو است. این‌ها آسیب‌هایی است که ژل مو رفته‌رفته روی شما می‌گذارد و امکان دارد اصلاً متوجه آن نشوید. ما در این مطلب از لیامگ به بررسی عوارض ژل مو و آسیب‌های جدی آن پرداختیم. برای خرید محصولات باکیفیت همین حالا اقدام کنید.

اینستاگرام لیاتیم
تلگرام لیاتیم
۴.۹/۵ - (۸ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید