خوب است بدانیم که ماساژ موی سر یا اسپای مو، یک روش درمانی جوانکنندهی مو است. اگر موهای خشک، چرب، آسیب دیده، بیحالت و مستعد شکستگی دارید، اسپای مو میتواند راه حل مناسبی برای تمام مشکلات موی شما باشد. این کار، میتواند موهای شما را ابریشمی و صاف کند. در این مقاله از فواید اسپای مو و روش خانگی آن خواهیم گفت. پس با ما همراه باشید.
اسپای مو چیست؟
اسپا یا ماساژ موی سر یک درمان آرامشبخش و تسکین دهنده برای مراقبت از مو است که در سالنهای آرایش و زیبایی برای احیای مو ارائه میشود. این کار، بافت و ظاهر مو را بهبود میبخشد و موهای شما را نرم، صاف و براق میکند. همچنین اثرات مضر آلودگی، تاثیرات آب و هوا، کثیفی و اشعه ماوراء بنفش بر روی مو را کاهش میدهد. در نهایت، موهای خشک و شکننده را به موهای هیدراته و زیبا تبدیل میکند.
فواید ماساژ سر برای مو چیست؟
- رشد مو را زیاد میکند.
- ریزش مو را کاهش میدهد.
- موهای آسیب دیده را ترمیم میکند.
- تولید سبوم پوست سر را تنظیم میکند.
- سلامت مو و پوست سر را بهبود میبخشد.
- گردش خون را در پوست سر افزایش میدهد.
- پوست سر را تمیز و از شوره سر جلوگیری میکند.
- موهای خشک، شکننده، زبر و نازک را جوانسازی میکند.
- مو و پوست سر را نرم میکند تا از خشکی آن جلوگیری کند.
- منافذ پوست سر را تمیز و بقایای آلودگی را از پوست سر پاک میکند.
چه روشهای درمانی در اسپای مو ارائه میشوند؟
در این بخش، روشهای مراقبت از مویی که در اسپای مو انجام میشوند را نام میبریم و به اختصار توضیح میدهیم.
درمانهای رشد مو
ریزش مو یک مشکل شایع است و ممکن است بر وضعیت روحی فرد تأثیر بگذارد. مراکز اسپای مو، درمانهای رشد مویی را انجام میدهند که ریزش مو و علل آن را کاهش میدهند یا آنها را درمان میکند. آنها همچنین راهکارهایی ارائه میدهند که میتواند باعث رشد مو شود.
درمانهای حالتدهنده و نرمکننده
این روشها برای موهای خشک و شکننده مناسب هستند. در این نوع از ماساژ موی سر، از ماسکها و بستههای مواد آبرسان برای جوانسازی و مرطوب کردن تارهای مو استفاده میکنند.
درمانهای تنشزدایی
استرس، یکی از دلایل اصلی مشکلات ریزش مو مانند «آلوپسی» و «تلوژن افلوویوم» است. استرس تولید رادیکالهای آزاد را افزایش میدهد و به دلیل وارد آوردن آسیبهای اکسیداتیو، منجر به ریزش مو میشود. اسپاهای مو درمانهای ضد استرس را ارائه میدهند که شما را آرام نگه میدارد و به طور بالقوه ریزش مو را کاهش میدهد.
درمان شورهی سر
تقریبا نیمی از مردم مشکل شورهی سر دارند. عامل این مشکل در درجهی اول، نوعی قارچ به نام «مالاسزیا فورفور» است. این عارضه در صورت درمان نشدن ممکن است منجر به ریزش مو و التهاب پوست سر شود. مراکز اسپای مو، درمانهای ضدشورهای را ارائه میدهند که از مواد ضدمیکروبی و ضدقارچی برای پاکسازی و محافظت از پوست سر استفاده میکنند.
تنها یک کلیک تا رفع شورهی سر فاصله دارید.
درمان موهای رنگ شده با مواد شیمیایی
استفاده مکرر از مواد شیمیایی، رنگ مو، بیرنگکنندهی مو و سایر روشهای صافکننده و حالتدهنده میتواند باعث آسیب و خشکی موها شود. در این حالت، ماساژ موی سر در مراکز اسپا میتواند گزینهی مراقبتی مناسبی باشد. این درمانها، آسیب وارد شده به موها توسط مواد شیمیایی و رنگ را از بین میبرد.
درمانهای صافکننده
این روش برای کسانی مناسب است که مایل هستند مشکلاتی مثل موخوره و وزی مو را برطرف کنند. موخوره، به دلیل اصطکاک بین الیاف ساقهی مو رخ میدهد. در این روش درمانی، با کاهش وز از طریق کاهش اصطکاک بین الیاف مو، موها نرم و ابریشمی میشوند.
درمانهای ترمیم مو
استایل دادن موها، آلودگی، کثیفی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، موها را خشک، کثیف، آسیب دیده و ضعیف میکند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید همچنین ممکن است باعث تغییر در رنگ طبیعی مو یا موهای رنگ شده شود. اگر احساس میکنید موهایتان به شکل غیرقابل ترمیمی آسیب دیده است، میتوانید این روش را انتخاب کنید.
رایحه درمانی
آروماتراپی یا همان رایحه درمانی، روشی موثر برای تحریک رشد مو است. امروزه در بسیاری از مراکز ماساژ موی سر، روش آروماتراپی ارائه میشود. در رایحه درمانی، از روغنهای مفید و ضروری برای موها استفاده میشود تا فولیکولهای مو تحت تاثیر قرار بگیرند و موها شاداب و باطراوت شوند.
ماساژ درمانی
ماساژ کف سر، جریان خون را در پوست سر افزایش میدهد و میتواند باعث افزایش ضخامت مو شود.
چگونه در خانه اسپای مو انجام دهیم؟
مواردی که نام برده شد، روشهای درمانی بودند که در یک مرکز اسپای مو ارائه میشوند. اما اگر رفتن به اینگونه مراکز برای ما مقدور نباشد باید چکار کنیم؟ آیا با روشهای خانگی هم میتوان به نتایج درمانی دلخواه رسید؟ در ادامه، مراحل یک اسپای خانگی را با هم مرور میکنیم.
۱-تنشزدایی
اولین قدم برای داشتن یک اسپای موی خانگی، حذف هر چیزی است که میتواند شما را تحت فشار و استرس قرار دهد؛ مثل استرس محل کار. پس اگر شاغل هستید، یک روز تعطیل را برای این کار انتخاب کنید و تلفن همراه و لپتاپ خود را خاموش کنید. اگر یک مادر خانهدار هستید، فرزندان خود را به پدرشان یا به پرستار بچه بسپارید. کارهای روزانه و غذا درست کردن را بر عهدهی شخص دیگری بگذارید. سپس یک موسیقی آرامشبخش گوش کنید و کمی به خودتان استراحت دهید.
۲-ماساژ موی سر با روغن
پوست سر خود را با روغن مو ماساژ دهید. برای این کار، میتوانید روغن را کمی گرم کنید. البته دقت داشته باشید که داغ نشود. سپس به آرامی و با حرکات دایرهای، روغن را روی پوست سر بمالید. ماساژ را تا حدود ۱۰ دقیقه ادامه دهید تا روغن پوست سر و موها را حسابی خیس دهد.
در مقالههای زیر، از فواید ماساژ مو با روغن گرم و از فواید روغن آفتابگردان برای مو گفتهایم که میتوانند برای شما مفید واقع شوند.
تقریبا در آشپزخانهی همه روغن آفتابگردان پیدا میشود. روغن آفتابگردان برای مو خواص زیادی دارد که قصد داریم شما را با آنها آشنا کنیم.
ماساژ مو با روغن در خانه میتواند موهای شما را نرم کند و جلوی ریزش مو را بگیرد. در اینجا به شما میگوییم که چه روغنی را چطور به موها بزنید.
۳-ماسک مو
از ماسک مو استفاده کنید. متناسب با جنس موهایتان، از ماسک مناسب موهای خود استفاده کنید. برای این کار، هم میتوانید خودتان ماسک موی خانگی درست کنید، هم میتوانید یک ماسک موی مناسب از فروشگاه تهیه کنید. ماسک را روی موها ماساژ دهید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه روی موهایتان بماند
۴-حوله داغ
یک حوله را گرم کنید و دور سرتان بپیچید. گرمای حوله منافذ پوست سر را باز میکند و به مواد مغذی روغن و ماسک کمک میکند تا به پوست سر نفوذ کنند. حوله را حدود ۵ دقیقه روی سرتان نگه دارید.
۵-کلاه حمام
تا وقتی که هنوز حوله گرم است، یک کلاه روی موها قرار دهید. این کار باعث میشود که گرما مدت طولانیتری حفظ شود. بگذارید کلاه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی سر بماند.
۶-ماساژ
کلاه را بردارید و دوباره پوست سر خود را ماساژ دهید. میتوانید بر قسمتهایی که ریزش بیشتری دارند تمرکز کنید. پوست سر خود را به مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید.
۷-شستن مو
موهای خود را با آب گرم و شامپوی ملایم بشویید. در حین شست و شو، ماساژ موی سر را فراموش نکنید تا هرگونه آلودگی از مو و منافذ پوست سر پاک شود. ماساژ دادن، فولیکولهای مو را نیز تحریک میکند.
۸-نرمکنندهی مو
موهای خود را با آب گرم بشویید و از یک نرم کنندهی احیا کننده مو استفاده کنید. بگذارید حدود ۲ تا ۳ دقیقه بماند و بعد با آب سرد آبکشی کنید. آب سرد، منافذی که اکنون با رطوبت پر شدهاند را میبندد.
مزیت اسپای خانگی چیست؟
در حالی که اسپای مو بسیار جذاب به نظر میرسد، چند نکتهی منفی هم دارد. اسپای مو میتواند روی رنگ مو تاثیر بگذارد. به این صورت که رنگ موهای مصنوعی را محو کند و موها را کدر نشان دهد. البته این مشکل را میتوان با استفاده از محصولات تثبیتکنندهی رنگ مو برطرف کرد.
هزینهی اسپای مو در مراکز تخصصی بالا است و چون در ماه ۲ بار به این روش درمانی نیاز داریم، مقرون به صرفه نیست. البته با انجام اسپا یا ماساژ موی سر خانگی، میتوان از این هزینهها جلوگیری کرد. در مراکز اسپا، از مواد شیمیایی استفاده میشود که ممکن است به مرور زمان به موها آسیب بزند اما در اسپای خانگی این مشکل وجود ندارد چون شما شخصا مواد درمانی موها را انتخاب میکنید.
اسپای مو چقدر طول میکشد؟
مدت زمان اسپا، به روش درمانی که انتخاب میکنید بستگی دارد. روش درمانی ماساژ موی سر معمولا ۱ ساعت طول میکشد. بعضی روشهای درمان مو که تمامی مشکلات مو را برطرف میکنند ممکن است یک روز کامل زمان ببرند. بعضی دیگر که قرار است تنها یک مشکل را برطرف کنند، مسلما زمان کمتری لازم دارند. به طور کلی مدت زمان اسپای مو متناسب با نیاز افراد تغییر میکند.
دست به کار شوید!
اسپای مو را به روتین مراقبت از موی خود اضافه کنید و حداقل ۲ بار در ماه این کار را تکرار کنید. خیلی زود متوجه تغییر ظاهر و سلامت موهای خود خواهید شد. موها از حالت خشک، بیحالت و شکننده به نرم، صاف، ابریشمی، هیدراته و سالم تبدیل میشوند. و همانطور که در بخشهای قبلی توضیح داده شد میتوان با روش خانگی و مقرون به صرفه از مزایای این روش بهره برد. پس همین حالا دست به کار شوید و اسپای خانگی خودتان راه بیاندازید.
خبر خوب این است که مواد اولیهی اسپای خانگی خود را میتوانید از قسمت مراقبت از موی فروشگاه اینترنتی لیاتیم سفارش دهید.
- با انواع شامپوهای سر تراست آشنا شویم - ۳۰-۰۵-۱۴۰۱
- آیا بیماری پیسی قابل درمان است؟ - ۱۰-۰۵-۱۴۰۱
- چگونه میتوان کک و مک را از بین برد؟ - ۲۷-۰۴-۱۴۰۱
سایت خوب با مقالاتی بسیار بی نظیری دارین
سلام 💗
از لطف شما ممنونیم ❤️