حفظ سلامت و فرم ابروها بسیار مهم است زیرا ابروها در زیبایی صورت نقش مهمی دارند. اما عواملی مانند کمبود مواد مغذی، بیماریهای پوستی، اختلال عملکرد تیروئید، استرس، افزایش سن و برخی بیماریهای خودایمنی دیگر ممکن است باعث ریزش موی ابرو شوند. با این حال اگر متوجه شدید که ابروهای شما نازک شدهاند، ناراحت و نگران نشوید. در این مقاله به بررسی علتهای ریزش ابرو پرداختهایم و راههایی برای به حداقل رساندن آن ارائه خواهیم داد. همچنین نکاتی را برای پیشگیری از این روند با هم مرور میکنیم.
چه چیزی باعث ریزش موی ابرو میشود؟
همانطور که پیش از این گفتیم، ریزش ابرو علتهای مختلفی میتواند داشته باشد. در این بخش، فاکتورهایی که علت این اتفاق هستند را با هم مرور میکنیم.
برداشتن بیش از حد ابرو
اگر تحمل درد بند انداختن را ندارید، باید برای مرتب کردن ابروها به موچین رو بیاورید. اما مساله این است که وقتی موهای ابرو را با موچین میکَنید، آنها را از فولیکولها بیرون میکشید و به آن آسیب میرسانید. برداشتن مکرر ابروها میتواند به مرور زمان به فولیکولها آسیب برساند و از تولید موهای جدید جلوگیری کند. به این ترتیب این کار میتواند از علتهای ریزش ابرو باشد.
مشکلات پوستی
بیماریهای پوستی مختلف مانند اگزما، سوریازیس، درماتیت سبورئیک، درماتیت آتوپیک، ایکتیوز یا عفونت در فولیکولهای مو ممکن است باعث خارش، قرمزی و التهاب در اطراف ابروها شود. التهاب اطراف ابرو نیز میتواند باعث ریزش ابرو شود.
اختلال عملکرد تیروئید
غده تیروئید هورمونهایی را برای تنظیم متابولیسم بدن ترشح میکند. هر گونه اختلال در عملکرد این غده ممکن است باعث ریزش مو، از جمله ریزش موی ابرو شود. اگر تیروئید شما کم کار باشد، ممکن است دچار ریزش مو در گوشۀ داخلی ابرو شوید.
کمبود مواد مغذی
کمبود مواد مغذی که باعث ریزش مو در پوست سر میشود ممکن است همان تأثیر را روی ابروهای شما داشته باشد. کمبود موادی مانند آهن، روی، پروتئین، ویتامین D، ویتامین B12، بیوتین و اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است باعث ریزش موی ابرو و بدن شوند.
شرایط خودایمنی
شرایط خودایمنی و التهابی مانند آلوپسی، لیکن پلانوپیلاریس، آلوپسی فیبروزان فرونتال، DLE (لوپوس اریتماتوز دیسکوئید) و ریزش موی آندروژنتیک نیز بر فولیکولهای مو تأثیر میگذارد. این مشکلات نه تنها باعث ریزش موی سر میشوند بلکه ریزش ابرو را نیز به دنبال دارند.
استرس
استرس عاطفی و فیزیولوژیکی میتواند شرایطی را ایجاد کند که منجر به ریزش مو شود. به عنوان مثال، تلوژن افلوویوم یا ریزش موی شوکی، میتواند فولیکولهای مو را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ریزش بیش از حد شود. تریکوتیلومانیا (وسواس کندن مو)، تریکوتیرومانیا (ریزش مو ناشی از مالش مکرر) و تریکوتمنومانیا (وسواس تراشیدن مو) دیگر شرایط روانپزشکی هستند که ممکن است باعث ریزش مو شوند.
افزایش سن
عموما با بالا رفتن سن، موهای سر و ابروهای شما دچار ریزش میشوند. این روند عادی و جزئی از پیری است. علاوه بر این، موهای بسیاری از افراد ممکن است از سن ۴۰ سالگی به بعد نازک شوند.
عفونتها
عفونتهایی مانند جذام، سیفلیس ثانویه، فولیکولیت، و هرپس زوستر یا سیمپلکس نیز ممکن است باعث ریزش ابرو شوند. اگرچه ممکن است نتوانید ریزش موی مرتبط با افزایش سن را کنترل کنید اما میتوانید چند درمان خانگی را برای به حداقل رساندن این اتفاق امتحان کنید.
کرم ابروها، برای رفع ریزش و تقویت آنها به کار میروند. اما کرم ابرو چیست و نحوه استفاده از کرم ابرو چگونه است؟ پاسخ سوالات خود را در مقالههای زیر بخوانید.
برای کنترل ریزش موی ابرو، افزایش ضخامت و پرپشتی آن و نیز آبرسانی و تقویت رشد مجدد ریشه ابرو میتوانید به سراغ بهترین محصول مراقبتی بازار یعنی کرم ابرو رفت.
برای استفاده از کرم ابرو دو بار در روز، صبحها و شبها، مقداری از کرم را برداشته و در مسیر رویش مو بکشید؛ پیش از آن ابرویتان را از هرگونه آلودگی تمیز کنید.
راههایی برای به حداقل رساندن ریزش ابرو
بهتر است همین ابتدای کار بگوییم که اگر ریزش ابروی شما در اثر یک بیماری زمینهای است، باید با پزشک مشورت کنید. در غیر این صورت، این درمانهای ساده راهحلهای مناسبی برای رفع مشکل ریزش ابرو هستند.
۱-روغن کرچک برای رفع ریزش ابرو
شواهد حکایتی و غیررسمی نشان میدهند که روغن کرچک فولیکولهای مو را تغذیه میکند. در نتیجه باعث تسریع رشد مو و ضخیم شدن موها میشود. این خاصیت میتواند به پرپشت شدن ابروهای شما کمک کند.
نحوه استفاده:
- روغن کرچک را با یک سواب پنبهای یا گوشپاککن به ابروهای خود بمالید.
- روغن را به آرامی برای چند دقیقه ماساژ دهید.
- بگذارید نیم ساعت بماند و سپس با آب ولرم بشویید.
۲-روغن زیتون برای رفع ریزش ابرو
یک مطالعه نشان داده است که استفاده از عصاره زیتون فرآوری نشده میتواند فاز آناژن چرخه رشد مو را در موش القا کند. اثر محرک رشد مو به دلیل اولئوروپئین است که یک ترکیب پلی فنلی موجود در روغن زیتون است. از این رو، استفاده از روغن زیتون روی ابروها میتواند رشد مو را تقویت کند.
نحوه استفاده:
- نصف قاشق چایخوری روغن زیتون را برای چند ثانیه در مایکروویو گرم کنید.
- ابروهای خود را با این روغن زیتون گرم به مدت چند دقیقه ماساژ دهید.
- بعد از ۳۰ دقیقه آن را بشویید.
۳-آلوئه ورا برای رفع ریزش ابرو
ژل آلوئه ورا دارای خواص درمانی است که میتواند به درمان درماتیت سبورئیک که باعث شوره سر میشود، کمک کند. همچنین حاوی آنزیمهایی است که پوست سر را تسکین میدهد و محافظت میکند. علاوه بر اینها، ژل آلوئهورا از ریزش مو نیز جلوگیری میکند.
نحوه استفاده:
- با فشردن یک برگ آلوئهورا، ژل آن را بیرون بیاورید.
- ژل را برای چند دقیقه روی ابروهای خود ماساژ دهید.
- بعد از ۳۰ دقیقه آن را با آب ولرم بشویید.
۴-دانه شنبلیله برای رفع ریزش ابرو
یک تونیک حاوی عصاره دانه شنبلیله برای تقویت رشد مو در خرگوشها استفاده شد و اثراتی مشابه ماینوکسیدیل که برای درمان ریزش مو استفاده میشود داشت. از این رو، میتوانید از دانههای شنبلیله برای به حداقل رساندن ریزش ابرو استفاده کنید.
نحوه استفاده:
- یک قاشق چایخوری دانه شنبلیله را یک شب در آب خیس کنید.
- آنها را به صورت خمیر درآورید و با روغن نارگیل مخلوط کنید.
- این مخلوط را به ابروهای خود بمالید و بگذارید یک شب بماند.
- صبح روز بعد خمیر را با آب بشویید.
۵-شیر برای رفع ریزش مو
شواهد حکایتی نشان میدهند که شیر بهعنوان یک حالت دهنده طبیعی عمل میکند و حاوی پروتئینهایی است که میتواند به رشد موهای ابرو کمک کند.
نحوه استفاده:
- با کمک یک پنبه شیر را به ابروهای خود بمالید.
- بگذارید خشک شود و بعد از ۲۰ دقیقه بشویید.
- این روال را دو بار در روز دنبال کنید.
۶- زرده تخم مرغ برای رفع ریزش مو
زرده تخم مرغ حاوی پپتیدهایی است که میتوانند رشد مو را تحریک کنند. از این رو، ممکن است در درمان ریزش موی ابرو نیز موثر باشد.
نحوه استفاده:
- زرده تخم مرغ را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود.
- آن را با پنبه روی ابروهایتان بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند.
- با آب سرد بشویید.
- این روال را دو بار در هفته دنبال کنید.
نکاتی برای جلوگیری از ریزش موی ابرو
علاوه بر رعایت این درمانهای خانگی کاملاً طبیعی، در اینجا چند نکته برای جلوگیری از ریزش موی ابرو وجود دارد که با هم مرور میکنیم.
- تا جایی که میتوانید از برداشتن ابروها خودداری کنید. ممکن است باعث ریزش موی ابرو، رشد مو و عفونت شود.
- برای تقویت موهای ابرو از غذاهای غنی از پروتئین، آهن، روی، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامینهای A، E و C استفاده کنید.
- با تخممرغ، ماهی، گوشت بدون چربی، عدس، سبزیجات سبز، آجیل و محصولات لبنی به رشد موهای ابرو کمک کنید.
- یک روال مراقبت از پوست داشته باشید و پوست خود را هیدراته نگه دارید.
- در صورت ریزش بیش از حد مو، سریعا با پزشک مشورت کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت شدید بودن ریزش ابرو به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن مشخص شود. سپس برای رفع مشکل طبق برنامهی پزشک پیش بروید.
کرم ابروی تراست
این محصول ابداعی است از شرکت مهلران که همزمان مو و پوست ناحیه ابرو را تقویت میکند. پس از ارزیابی و مطالعه مواد موثره گیاهی به لحاظ آلرژن بودن و کیفیت اثر آنها، متخصصین تحقیق و توسعه شرکت مهلران اقدام به طراحی و اجرای فرمولاسیون کرم ابرو کردند. طراحی محصول به گونهای است که میتوان آن را کرم-ژل نامید. بدین معنی که ویسکوزیتهای پایینتر از کرم و بالاتر از لوسیون دارد.
کرم گیاهی تقویت کننده ابروی تراست، با فرمولاسیون پیشرفته خود و تکیه بر مواد موثره خاص، موجب کنترل ریزش و ضخیم شدن موهای ابرو میشود. ساختار محصول به گونهای است که ماندگاری و اثر زیادی بر روی ابرو دارد و میتواند انتقال مواد موثره را به درون فولیکول ابرو تسریع کند. این جذب ایدهآل، علاوه بر آبرسانی موثر پوست ناحیه مورد نظر، موجب تقویت و سلامت ابرو نیز میشود.
پاسخ به سوالات متداول
در این بخش به سوالات پرتکرار دربارهی مراقبت از ابرو پاسخ میدهیم.
آیا ریزش موهای ابرو طبیعی است؟
ریختن چند تار مو در روز طبیعی است اما اگر موهای ابرو به صورت تکهای ریزش داشتند، فورا به پزشک مراجعه کنید.
آیا مداد ابرو باعث ریزش موی ابرو میشود؟
خیر، استفاده از مداد ابرو باعث ریزش موی ابرو نمیشود.
ریزش چند تار موی ابرو در روز عادی است؟
ریزش ۱۰ تار مو در روز عادی است و جای نگرانی ندارد.
چرا موهای ابرو از یک طرف میریزد؟
اگر از قسمت بیرونی ابرو میریزد، ممکن است مشکلات تیروئید داشته باشید. بنابراین باید هرچه سریعتر با پزشک مشورت کنید.
حرف آخر
ریزش موی ابرو میتواند وحشتناک باشد، اما راههایی برای جلوگیری از نازک شدن ابرو وجود دارد. خبر خوب این است که موهای ابرو در صورتی که به فولیکولها آسیبی نرسد میتوانند دوباره رشد کنند. همچنین میتوانید درمانهای خانگی را که در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است را امتحان کنید. به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از هرگونه واکنش آلرژیک، یک تست پچ انجام دهید و برای اطلاع از هرگونه بیماری زمینهای با پزشک مشورت کنید.
- با انواع شامپوهای سر تراست آشنا شویم - ۳۰-۰۵-۱۴۰۱
- آیا بیماری پیسی قابل درمان است؟ - ۱۰-۰۵-۱۴۰۱
- چگونه میتوان کک و مک را از بین برد؟ - ۲۷-۰۴-۱۴۰۱