صفحه اصلی > محصولات مراقبتی : تحلیل و بینش محصولات آرایشی و مراقبتی در بازار ایران

تحلیل و بینش محصولات آرایشی و مراقبتی در بازار ایران

بازار محصولات آرایشی

بر اساس گزارش اخیر شرکت تحقیقاتی بازار ایران، توسعه مهندسی بازارگستران آتی (TMBA)، ایران به‌عنوان هفتمین مصرف‌کننده بزرگ لوازم آرایشی در جهان شناخته شده است. مصرف‌کنندگان ایرانی سالانه حدود ۲.۱ میلیارد دلار (۱.۵۵ میلیارد یورو) برای محصولات مراقبت شخصی هزینه می‌کنند. بازار محصولات آرایشی ومراقبتی در دهه‌های گذشته به‌سرعت شتاب گرفت و این امر با گسترش طبقات بالاتر از متوسط در سراسر جهان و به‌ویژه در آسیا، که در آن مصرف‌کنندگان این گروه نسبت به محصولات مراقبت پوستی آگاه و مشتاق هستند، افزایش یافت.

فهرست مطالب

بازار محصولات آرایشی و مراقبتی

نزدیک به ۴۰% از بازار زیبایی متعلق به محصولات مراقبت از پوست است و همچنین ۶۰% از رشد بازار محصولات آرایشی در سراسر جهان به محصولات مراقبت از پوست تعلق دارد. مناطق آسیا، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین به‌طور ویژه در بازار مراقبت از پوست پویا هستند.

آسیا و اقیانوسیه

آسیا و اقیانوسیه بیشترین تقاضا برای مراقبت از پوست و به ویژه محصولات لوکس را دارد.

آمریکای شمالی

آمریکای شمالی همچنین یک بازار مهم برای مراقبت از پوست است؛ به‌ویژه در ایالات متحده، که به‌طور قابل‌توجهی به رشد مراقبت از پوست در بازارهای لوکس، آرایشی مراقبتی و محصولات مصرفی کمک می‌کند .

انتظار می‌رود بازار جهانی لوازم آرایشی در دوره پیش بینی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۹ رشد قابل‌توجهی داشته باشد. تحقیقات بازار تحلیل می‌کند که بازار با ۸.۵%CAGR (Compound annual growth rate) در دوره پیش‌بینی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۹ در حال رشد است.

بازار محصولات آرایشی و مراقبتی
بازار محصولات آرایشی و مراقبتی

بازار محصولات آرایشی و مراقبتی ایران نسبت به جهان

طبق یک نظرسنجی آزاد، در سال ۲۰۲۰ از زنانی که شغلی داشتند و در سن ۱۵ سالگی یا بیشتر بودند، مشخص شد آن‌ها ۳۰% از درآمد خود را برای محصولات آرایشی و مراقبتی و محصولات مراقبت از بدن صرف می‌کردند. علاوه براین، تقریبا ۵٫۴ ٪ از درآمد سالانه خانواده ایرانی صرف محصولات آرایشی و مراقبتی و محصولات مراقبت از پوست می‌شد. بنابراین، ایران ۲ برابر بیشتر از ایتالیا و ۳ برابر بیشتر از انگلیس و آلمان برای محصولات آرایشی و مراقبتی هزینه می‌کند.

ایران به‌عنوان یک کشور، در مورد محصولات آرایشی و مراقبتی مصرف‌کننده است، در بخش تولید محصولات آرایشی مراقبتی ایران عملکرد ضعیفی دارد. فقط حدود ۲۰% از محصولات مراقبتی در داخل کشور تولید می‌شود و این یعنی بازار آرایشی و مراقبتی پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.

ایران هفتمین مصرف‌کننده لوازم آرایشی و مراقبتی در جهان است که با با ۲.۱ میلیارد دلار سالانه؛ دومین مصرف‌کننده بزرگ خاورمیانه بعد از عربستان محسوب می‎شود.

بازار محصولات آرایشی و مراقبتی در ایران یک بازار رو به جلو است؛ زیرا با افزایش ۶۵% جمعیت شهری در ایران؛ رشد این بازار طی سال‌های آینده کاملا قابل پیش‌بینی است.

بر طبق گزارش‌های منتشر شده  4.5 درصد از درآمد سالانه خانواده ایرانی صرف لوازم آرایشی و مراقبتی و مراقبت از پوست و مو می‌شود.

سهم هرکدام از محصولات در بازار ایران

در طبقه‌بندی محصولات آرایشی و مراقبتی در بازار ایران، محصولات مراقبت از پوست با ۳۵% بالاترین میزان را به خود اختصاص داده‌اند. پس از آن به ترتیب محصولات مراقبت از مو، محصولات آرایشی، محصولات مرتبط با مراقبت شخصی، عطر و سایر موارد قرار می‌گیرند.

محصولات آرایشی و مراقبتی ایرانی در بازار ایران

با در نظر گرفتن تحریم‌ها و قاچاق اجناس خارجی و وجود نمونه‌های تقلبی؛ استقبال مردم ایران از برندهای ایرانی خوب و روبه جلو است؛ زیرا مردم با انتخاب برند ایرانی دیگر نگران اصل بودن محصول نخواهند بود.

عوامل مختلفی باعث شد که بسیاری از مصرف‌کنندگان داخلی سراغ برندهای داخلی بروند. از زمان افزایش قیمت دلار، ممنوع شدن واردات محصولات آرایشی مراقبتی خارجی و همچنین تحریم‌ها، واردات بسیاری از برندهای خارجی تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرد و همچنین خرید بسیاری از محصولات خارجی از آنلاین شاپ‌ها دیگر به‌صرفه نیست و خب منطقی هم نخواهد بود. درست در همین زمان بسیاری از برندهای داخلی باکیفیت شروع به فعالیت کردند و در حال حاضر، شاهد هستیم که مصرف‌کنندگان نیز آن‌ها را به نمونه‌های خارجی ترجیح می‌دهند.

علاوه بر تمام این موارد، محصولات تقلبی و تاریخ مصرف گذشته خارجی نیز بسیاری از مصرف‌کنندگان را ترسانده و به‌همین‌خاطر ترجیح آن‌ها محصولاتی است که از وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های معتبر خریداری می‌کنند. این فروشگاه‌ها نیز به‌دلیل تحریم، به بستری برای فروش محصولات ایرانی و برندهای داخلی تبدیل شدند. در واقع باید عنوان کرد که برند داخلی، خیال مصرف‌کننده را از اصل بودن کالا مطمئن کرده است.

مسئله مهم دیگر قیمت مقرون به صرفه محصولات ایرانی است که همین موضوع میزان فروش آن‌ها در بازار را بسیار بیشتر کرده است. بسیاری از افراد کیفیت، قیمت و همچنین در دسترس بودن این محصولات را برای تصمیم‌گیری برای خرید در نظر می‌گیرند.

شیوه خرید مصرف‌کنندگان ایرانی بر اساس سن

در این تحقیق انواع شیوه‌های خرید مانند: خرید حضوری از مغازه، خرید آنلاین، خرید از داروخانه، تهیه محصول از نمایندگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده براساس رده‌بندی سنی افراد به این صورت است:

نوجوانان و جوانان

بیشترین انتخاب این گروه خرید آنلاین است و معلوم شد که باید حساب ویژه‌ای روی افزایش فروش آنلاین با توجه به افزایش حضور این نسل در جامعه باز کرد.

میانسالان

بیشترین اعضای این گروه خرید حضوری از مغازه‌ها و هم توصیه دوستان را ترجیح می‌دهند.

سالخوردگان

سالخوردگان خرید حضوری برپایه تجربیات شخصی گذشته خود را در اولویت قرار می‌دهند.

محرک‌های رشد لوازم آرایشی و مراقبت از پوست در ایران

موارد زیر تقاضا برای لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست را در ایران افزایش داده‌اند:

  1. افزایش مشارکت زنان در نیروی کار
  2. افزایش جمعیت شهری
  3. جمعیت بالای ۳۰ سال در حال افزایش است.(این اتفاق منجر به تقاضای بیشتر در بازار مراقبت از پوست می‌شود.)
  4. گسترش کانال‌های جدید خرده فروشی مدرن مانند‌هایپر مارکت‌ها
  5. تغذیه نامناسب، آلودگی هوا و افزایش مشکل علائم اولیه پیری

بیشترین نگرانی‌های پوستی به تفکیک جنسیت در بازار ایران

طی تحقیقاتی مشخص شد که مهم‌ترین نگرانی‌های پوستی شامل: آفتاب‌سوختگی، مشکلات مرتبط با پوست حساس، نگرانی‌های مربوط به چین‌وچروک و پیری، روتین پوست چرب و خشک، اگزما و آکنه در زنان و ممردان است.

بیشترین مشکل در هر دو جنس؛ آکنه است.

این تحقیقات نشان داد که:

به‌طور کلی سرمایه‌گذاری روی مشکلات مربوط به پوست “چرب تا مختلط” بسیار مفید است؛ زیرا بیشترین مشکلات و نگرانی‌های پوستی در این گروه قرار دارند.

عامل مؤثر در افزایش استفاده از محصولات آرایشی

تقاضای  جامعه و پیشگیری از پیری زودرس از عوامل افزایش خرید محصولات آرایشی و مراقبتی است. آمارها نشان داده است که ۳۰ درصد درآمد بانوان شاغل به‌علت اینکه نسبت به گذشته حضورشان در اجتماعات بیشتر است، لوازم مراقبتی پوست و مو بیشتری خریداری می‌کنند.

عامل مؤثر در افزایش استفاده از محصولات آرایشی
عامل مؤثر در افزایش استفاده از محصولات آرایشی

افراد بالای ۳۰ سال از این نوع محصولات مراقبتی بیشتر استفاده می‌کنند. عواملی مثل اضطرب، استرس و آلودگی هوا، باعث پیری زودرس برای این قشر از جامعه شده است؛ به‌همین‌خاطر، آن‌ها تمایل بیشتری برای استفاده از این محصولات دارند تا از عوامل پیری زودرس پیشگیری کنند.

تولید محصولات آرایشی و مراقبتی به تکنولوژی بالایی نیاز دارد و تغییرات و نوآوری در این زمینه بسیار بالا است. تقاضای زیادی برای استفاده از این محصولات وجود دارد که می‌توان با فروش آن در داخل کشور برای افرادی که تمایل به خرید انواع و اقسام محصولات آرایشی مثل کرم پودرها، ماسک‌ها و محصولات مراقبتی صورت و بدن را دارند، موقعیت مناسبی را به وجود آورد.

چالش‌های صنعت آرایشی و مراقبتی بازار ایران

در سال گذشته تنها بخشی که رشد اقتصادی مثبت داشته؛ صنعت آرایشی و مراقبتی کشور بوده است. این رشد به گواه گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار ایران قابل مشاهده است. برخی چالش‌های صنعت آرایشی و مراقبتی بازار ایران عبارتند از:

  • هزینه‌های واردات مواد اولیه و لوازم بسته‌بندی
  • هزینه ثبت منبع و اخذ کد IRC
  • قیمت‌گذاری سنتی در زنجیره تأمین
  • موانع صادراتی
  • افزایش قیمت نرخ ارز و مواد اولیه وارداتی
  • افزایش قیمت مواد اولیه داخلی بورسی و غیربورسی
  • تغییرات گروه‌بندی مواد اولیه صنایع شوینده
  • فاصله زمانی ثبت سفارش تا تأمین مواد اولیه وارداتی
  • غیر قوانین و مقررات و در نهایت فقدان برنامه جامع
  • چالش‌های تحریم

وضعیت فرمولاسیون محصولات آرایشی و مراقبتی ایرانی

بعضی کارشناسان نقدی به صنعت ایران وارد می‌کنند و معتقدند فرمولاسیونی که در بسیاری از شرکت‌ها برای تولید استفاده می‌شود، همان فرمولاسیون محصولات وارداتی است و تغییر داده نمی‌شود.  البته این مساله نیز از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است و به استراتژی بازاریابی و فروش بستگی دارد.

کارشناسان ایرانی به‌طورکلی بهترین راه را در این دیده‌اند که فرمولاسیون‌ها را مهندسی معکوس کنند و به تولید برسانند، البته مشروط بر این‌که مواد اولیه لازم موجود باشد. گاهی حین فرمولاسیون، مفهوم جدیدی هم اضافه می‌شود و حتی در خیلی از موارد نوآوری‌هایی اتفاق می‌افتد

روال و مسیر درست توسعه محصول

توسعه محصول به‌همین راحتی که گفته و دیده می‌شود نیست و برای انجام آن به بهترین حالت ممکن مسیری مناسبی باید طی شود. در قسمت زیر برای شما روال درست توسعه محصول را آورده‌ایم:

  • تحقیق و تحلیل بازار
  • فرمولاسیون اولیه
  • پنل تست و تست‌های کارآیی
  • تصحیح فرمولاسیون
  • تامین مواد اولیه و بسته‌بندی
  • در نهایت تولید

اگر مشتاق هستید تابا بازار جهان محصولات مراقبتی و آرایشی آشنا شوید، مقاله زیر را از دست ندهید.

بازار محصولات مراقبتی

بازار جهانی محصولات مراقبتی پوست و مو چگونه توسعه می‌یابد؟

بازار محصولات مراقبتی همیشه رو به رشد بوده است. ما در این مقاله برای شما از تحقیق و توسعه بازار محصولات مراقبتی صحبت کرده‌ایم.


اصلاح فرمولاسیون بر اساس نظر مصرف‌کننده نهایی

مهم‌ترین دستاورد اصلاح درست فرمولاسیون بر اساس جغرافیای کشور این است که بومی‌سازی صورت می‌گیرد.

به‌عنوان مثال موی ما شرقی‌ها نسبت به موی اروپایی‌ها ضخیم‌تر است و جنس متفاوتی دارد؛ پس شامپو یا نرم‌کننده‌ای که برای موی اروپایی‌ها طراحی شده، ممکن است برای موی نژاد ایرانی مناسب نباشد.  بنابراین اگر فرمولاسیونی دقیقاً از روی دفترچه فرمولاسیون راهنمای یک شرکت اروپایی برداشته و اجرا شود در بازار با شکست روبرو خواهد شد و شرکت ایرانی مجبور خواهد بود دوباره روی فرمولاسیون کار کند.

برای فرمولاسیون بومی‌ چه ظرفیت‌ها و منابع داخلی در دسترس است؟

پاسخ به این سوال در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است و شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکننده عصاره و اسانس در این زمینه فعالیت زیادی  داشته‌اند و با توجه به منابع طبیعی شمال کشور و وجود دامنه گیاهان دارویی فوق‌العاده هنوز ظرفیت زیادی در این بخش وجود دارد.

نقاط ضعف کشور در حوزه تولیدات محصولات مراقبتی و آرایشی

در حال حاضر ایران در حوزه محصولات پاک­‌کننده و شوینده به خودکفایی رسیده و حتی در حال صادرات این محصولات هست؛ اما در حوزه محصولات آرایشی رنگی هنوز ضعیف است. چرا که تولید این محصولات تکنولوژی بسیاری بالایی را می­طلبد و هر ساله فرمولاسیون و رنگ­های این محصولات بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تغییر می­کند و مانند صنعت پوشاک دائماً در حال نوآوری است.

در سال ۹۸ واردات محصولات آرایشی و مراقبتی و امسال نیز واردات عطریات ممنوع شد. درصد بالایی از محصولاتی که در این حوزه وارد می­شد در دسته عطر و خوشبوکننده‌ها قرار می­گرفتند. ۸۰ درصد بازار عطر را واردات تشکیل می­داد.

امروزه چند برند ایرانی برای تولید عطر و خوش‌بو کننده‌های داخلی مشغول به فعالیت هستند؛ اما بازار ایران هنوز جایگاه خود نرسیده و پتانسیل بالایی در این زمینه وجود دارد.

تحلیل تاثیر ویروس کووید-۱۹ بر محصولات آرایشی و مراقبتی

COVID-19 یک بیماری عفونی است که در اواخر دسامبر سال ۲۰۲۰ از شهر ووهان در چین آغاز شد. تولیدکنندگان محصولات مراقبتی، ترجیح دادند که مواد ضدعفونی‌کننده دست، مواد تمیزکننده و محصولات مراقبت شخصی را که در طول این بیماری همه‌گیر، تقاضای زیادی پیدا کرده‌، تولید کنند.

شیوع این بیماری، فعالان عرصه تبلیغات رسانه‌های اجتماعی را نیز به ‌تبلیغ بیشتر در زمینه محصولات گیاهی مراقبت از پوست سوق داده است.

تحلیل تاثیر ویروس کووید-19 بر محصولات آرایشی و مراقبتی
تحلیل تاثیر ویروس کووید-۱۹ بر محصولات آرایشی و مراقبتی

کشورهای جهان محدودیت‌های رفت‌وآمد را اعمال کرده‌اند؛ که به‌شدت بر سبک زندگی، سلامتی و رفاه تأثیر گذاشته و به طبع صنایع تولیدی را نیز تحت شعاع قرار داده است.

ایران هم از این زمینه مستثنی نبود. با توجه به تحریم‌ها و عدم‌قاچاق کالا در دوران همه‌گیری؛ برندهای ایرانی در زمینه محصولات مراقبتی گام‌های مهمی‌ را برداشتند.

تأثیر تبلیغات دهان ‌به دهان در بازار محصولات آرایشی و مراقبتی ایران

نکته قابل‌توجه در پژوهش‌های مربوط به بازار ایران این است که افراد برای خرید محصولات آرایشی و مراقبتی بیشتر از هر چیز دیگری به توصیه دوستان و آشنایان، تجربه شخصی و تبلیغات رسانه‌‌ها توجه می‌کنند. بالا بودن میزان تأثیر تبلیغات دهان به دهان در این صنعت با توجه به گسترش شبکه‌های اجتماعی، دور از انتظار نیست.

زیرا همان‌طور که اشاره شد “کیفیت” مهمترین عامل مؤثر در خرید است. از طرفی چه چیزی بهتر از توصیه یک دوست یا افراد مورد اعتماد درباره کیفیت یک محصول. مشتری‌های وفادار، بزرگترین سرمایه یک شرکت آرایشی و مراقبتی هستند و همین افراد بهترین عامل تبلیغ خواهند بود. به‌نظر می‌رسد در کنار کمپین‌های تبلیغاتی، برنامه‌ریزی در راستای ایجاد و نگه‌داری از مشتری‌های وفادار، می‌تواند استراتژی مناسبی برای شرکت‌های آرایشی و مراقبتی باشد. همچنین این تبلیغ هزینه چندانی برای شرکت‌ها ندارد و با اجرای آن می‌توانند به سهم قابل‌توجهی از بازار دست پیدا کنند.

اهمیت بازاریابی در فروش لوازم آرایشی مراقبتی ایران

جالب است بدانید که ارزش بازار لوازم آرایشی مراقبتی در کشورمان بیشتر از ۳۵ میلیارد تومان است. بنابراین، اگر بتوانید حتی بخش کوچکی از بازار فروش لوازم آرایشی را در دست خود بگیرید، در مدت کوتاهی می‌توانید به درآمد فوق‌العاده‌ای برسید. البته به شرطی که از پسِ بازاریابی لوازم آرایشی مراقبتی برآیید! بازاریابی مناسب باعث می‌شود تا علاوه‌بر اینکه شما به جامعه مشتریان هدف خود دسترسی پیدا کنید، مخاطبین و مشتریان هم به خوبی با محصولات شما آشنا شوند و از شما خرید کنند.

نمی‌توان این حقیقت را کتمان کرد که امروزه ابزار الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی به‌نوعی در زندگی همه اقشار جامعه نفوذ کرده و بسیار تأثیرگذار هستند. اگر به دوروبرتان نگاه کنید، متوجه می‌شوید که فروش لوازم آرایشی نظیر انواع کرم ضدآفتاب و مراقب پوست، لوسیون تقویت کننده، انواع عطر، محصولات مراقبت از مو و غیره به شکلی گسترده از طریق شبکه اینستاگرام و سایر کانال‌های مجازی به فروش می‌رسد. یک دلیل این موضوع این است که اکثر خریداران لوازم آرایشی مراقبتی خانم‌ها هستد و طبق آمار، بیشترین درصد کاربران شبکه‌های مجازی را خانم‌های جوان تشکیل می‌دهند. بنابراین، فروش این محصولات به آن‌ها راحت‌تر به نظر می‌رسد. البته آقایان هم خریدار محصولات مراقبتی و مراقبتی مختلف هستند که می‌توانید روی آن‌ها هم سرمایه‌گذاری کنید.

ابتدا در زمینه فروش لوازم آرایشی، باید هرطور که می‌توانید با مشتریان و مخاطبین تعامل برقرار کنید. این کار علاوه بر اینکه باعث ورود راحت شما به بازار می‌شود، بلکه شما را از نیازهای مشتریان مطلع می‌کند. 

مزایای اصلی تحلیل بازار محصولات آرایشی و مراقبتی برای مدیران

تجزیه و تحلیل بازار، قدرت خریداران و تامین‌کنندگان را مشخص می‌کند. همچنین مدیران را قادر به تصمیم‌گیری تجاری سود محور و تقویت شبکه خریداران می‌نماید.

تجزیه و تحلیل تقسیم‌بندی بازار محصولات آرایشی و مراقبتی به تعیین فرصت‌های غالب بازار کمک می‌کند.

موقعیت‌یابی بازیکن اصلی این بازار معیارها را جهت ورود تسهیل می‌کند. بعلاوه درک روشنی از وضعیت فعلی بازیگران بازار محصولات آرایشی و مراقبتی ارائه می‌دهد.

کلام آخر!

یکی از راه‌ها، استفاده از بازاریابی اینترنتی لوازم آرایشی مراقبتی است که می‌تواند مسیر فروش محصولات مراقبتی را برای شما هموارتر کند. فعالیت‌های مربوط به بازاریابی به قدری مهم و بااهمیت هستند که اکثر مدیران کسب‌وکارهای امروزی قبل از شروع به کار از خدمات مشاوره و بازاریابی لوازم آرایشی مراقبتی استفاده می‌کنند تا مسیر موفقیت برای آن‌ها کوتاه‌تر شود.

در این مقاله از لیامگ سعی کردیم شما را با بازار محصولات آرایشی و مراقبتی در ایران آشنا کنیم. همچنین شما می‌توانید برای آشنایی با محصولات مراقبتی، بهداتی و ارایشی تراست به وب‌سایت لیاتیم مراجعه نمایید.

اینستاگرام لیاتیم
تلگرام لیاتیم
امتیاز دهید.

دیدگاه کاربران (6 دیدگاه)

    1. سلام ❤️
      تمامی مقالاتی که در وبسایت ما گذاشته میشن ترجمه و گردآوری شده از منابع معتبر بوده و کاملا صحت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید