شستشوی صورت کار راحتی به نظر میرسد، نه؟ یک شوینده اعم از ژل، فوم، صابون و یا پن شستشوی صورت را برمیداریم و با چند مشت آب، صورت را میشوییم. اما نمیدانم چرا هنوز هم جوش میزنیم، صورتمان خیلی چرب یا خیلی خشک میشود، منافذ پوست بازتر میشوند و هنوز کثیفی داخل آنها است، پوستمان طراوت ندارد و سیاهی دور چشم، چهرهمان را خستهتر نشان میدهد.
به نظر شما کجای راه را اشتباه میرویم؟ بهتر نیست نگاه دقیقتری به عادتهای شستشوی صورت خود بیندازیم؟
اگرچه تمیز کردن و شست و شوی صورت در ظاهر ساده است، اما بخش مهمی از روتین پوستی است که نکاتی را نیز باید درمورد آن رعایت کنیم. در اینصورت، پوستی شفاف، تمیز و درخشان خواهیم داشت. این نکات را در این مقاله از لیامگ گردآوری کردهایم. لطفاً از بهترین روش شستشوی صورت بیتفاوت نگذرید و تا آخر مطلب همراه ما باشید.
۱. پاککننده و شوینده مخصوص پوست خود را انتخاب کنید
شاید شویندهای که برای پوست شما مناسب است با آنچه که دوست صمیمیتان استفاده میکند، متفاوت باشد. اگر پوست خشک یا حساسی دارید، از یک ژل شستشوی صورت آبرسان استفاده کنید که حالت فومی نداشته باشد. دلیل تأکید بر غیرفومی بودن شوینده پوست خشک ترکیباتی است که باعث ایجاد کف میشوند این ترکیبات، پوست را خشکتر میکنند.
اگر پوست چرب یا مستعد آکنه دارید، فوم شستشوی صورت یا یک شوینده بر پایه سالیسیلیکاسید عملکرد بهتری برای شما خواهد داشت. شویندههای فومی مناسب کسانی است که پوست چربی دارند و باید پوستشان عمقیتر تمیز شود. سالیسیلیکاسید هم یک بتاهیدروکسی اسید است که چربی پوست را بهطور مؤثرتری پاک میکند.
البته پاککنندههای زیادی هستند که عملکرد معتدلی دارند، از شیرپاککن تا بالم و میسلارواتر. هر یک از این پاککنندهها تجربه حسی متفاوتی را برای مطابقت با نیازهای شما ارائه می دهند. انتخابتان هر کدام که باشد، نباید صورتتان را بیش از حد با آن بشویید یا تمیز کنید. اگر بعد از شستشوی صورت، قرمزی، پوستهپوسته شدن و یا احساس کشش و خارش در پوست داشتید، یعنی بیش از اندازه صورت را میشویید و یا تمیز میکنید.
۲. شستشوی صورت با آب گرم ممنوع!
شستشوی صورت با آب گرم و داغ، رطوبت پوست را از بین میبرد و آن را خشک و حساس میکند. بهخصوص اگر پوست حساسی دارید و از مشکلاتی مثل روزاسه رنج میبرید، صورت را با آب سرد یا ولرم بشویید. شستشوی صورت با آب سرد بهتر از آب ولرم است زیرا جریان خون را تحریک کرده و باعث سفت شدن پوست میشود. علاوه بر این، در کسانی که پوست چربی دارند، ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) را تنظیم میکند که به نوبه خود، باعث کوچک شدن منافذ میشود. مزایای شستشوی صورت با آب سرد برای پوست های خشک هم زیاد است. همانطور که گفتیم، آب سرد چربی پوست که برای نگهداشت رطوبت پوست لازم است، از بین نمیبرد.
۳. صورت را روزی دو بار بشویید
متخصصان پوست توصیه میکنند صورت خود را روزی دو بار، یک بار صبح و یک بار قبل از خواب بشویید. اما خوابیدن با صورت تمیز یکی از واجبات است! اگر جزء افرادی هستید که صورت خود را فقط یک وعده در روز میشویند، حداقل این کار را قبل از خواب انجام دهید. در اینصورت، تمامی آلودگیهایی که در طول روز روی پوست جمع شدهاند از بین میروند و با صورت تمیز سر روی بالش میگذارید. در ضمن، اگر ورزش یا فعالیتهای سنگینی انجام میدهید که باعث عرق کردنتان میشوند، حتماً بعد از آن صورت را بشویید.
۴. از ابزار مناسب استفاده کنید
انگشتان شما بهترین ابزاری هستند که برای پاک کردن و شستشوی صورت میتوانید از آنها کمک بگیرید. انگشتها نهتنها نرمتر از ابزار شستشوی صورت مثل فیسبراش و اسفنج هستند و باعث تحریک پوست نمیشوند، بلکه با استفاده از آنها میتوانید صورت خود را ماساژ دهید. اما چنانچه میخواهید صورت خود را سریعتر و عمیقتر بشویید، از این ابزار استفاده کنید.
شناختن ابزار روتین پوستی به شستوشوی صحیح و تمیزی صورت شما کمک میکند. این مطلب را از دست ندهید!
آیا انواع وسایل روتین پوست را میشناسید؟
علاوه بر محصولات مراقبت از پوست مدتی است استفاده از وسایل روتین پوست نیز محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. اینجا به طور مفصل درباره این وسایل برایتان نوشتهایم.
۵. حتماً از پاککننده آرایش استفاده کنید
قبل از اینکه بخوابید، حتماً باید آرایش خود را بهطور کامل پاک کنید. میکاپ و آرایش پوست را تحریک میکنند و تمیز کردن آن قبل از خواب، این ریسک را به حداقل میرساند.
اگر آرایش روزانهتان سبک و لایت است، پاککنندهای که در روتین خود دارید برای تمیز کردن آن کفایت میکند. اما اگر نیاز به پاککننده قویتری دارید، میسلارواتر یا پاککنندههایی که پایه روغنی دارند، برایتان مناسب هستند. میسلارواتر حاوی مولکولهای میسِل است که هم به آب و هم به روغن میچسبند تا بهطور مؤثر آلودگی و آرایش را از صورت تمیز کنند.
برای تمیز کردن ناحیه اطراف چشم از پاککنندههایی که پایه روغنی دارند و یا پاککننده مخصوص آرایش چشم استفاده کنید. این محصولات بر پایه روغن، خطچشم ریمل و کل آرایش چشم را بدون نیاز به مالیدن یا کشیدن پد بر روی پوست ظریف اطراف چشم، پاک میکنند. هنگام تمیز کردن این ناحیه، پد آغشته به پاککننده را به صورت عمودی و از زیر ابرو تا زیر چشم بکشید. مالیدن چشم با پد یا پنبه التهاب کمی را در ناحیه دور چشم ایجاد میکند اما به مرور زمان، باعث تیرگی زیر چشم میشود.
۶. به دستمال مرطوب اکتفا نکنید
بعضی افراد صورت خود را با دستمال مرطوب مخصوص صورت تمیز میکنند و دیگر خبری از شستشوی صورت با شوینده و آب و غیره نیست. این کار اشتباه محض است! شاید دستمال مرطوب برای پاک کردن سریع عرق صورت بعد از ورزش مناسب باشد اما نمیتواند مواد آرایشی را کاملاً تمیز و منافذ را از آلودگیها پاک کند.
۷. از حوله تمیز مخصوص خودتان استفاده کنید
شستشوی صورت به استفاده از آب و یک شوینده در ناحیه صورت محدود نمیشود. قبل از هر کاری باید دستها را بشویید و پس از شستوشو هم از حوله خانوادگی که چندین روز از جاحولهای آویزان بوده، استفاده نکنید. باکتریها میتوانند روی حوله تکثیر و به صورت تمیز و نمدار شما منتقل شوند. صورتتان را با یک تکه پارچه نرم و تمیز خشک کنید که مخصوص خودتان باشد. حوله یا دستمال را روی صورت نکشید و به آرامی روی پوست ضربه بزنید تا آب اضافی را به خود بگیرد.
اگر پوست شما در یکی از دستههای زیر جای میگیرد، بهتر است اجازه دهید خودبهخود خشک شود.
- پوست خشک
- پوست حساس
- پوست مستعد آکنه
- پوست مبتلا به روزاسه
- پوست مبتلا به اگزما
۸. مرطوبکننده بعد از شستشوی صورت را فراموش نکنید
وقتی این مطلب را میخوانید، یعنی دلتان میخواهد صورتتان کامل و اصولی تمیز شود؛ از آن طرف هم نمیخواهید که چربی ضروری پوست از بین برود و دچار خشکی پوست شوید. برای جلوگیری از این معضل، با یک مرطوبکننده سبک، پوست را آبرسانی کنید.
اگر از داروهای ضدآکنه یا محصولات ضدپیری حاوی رتینول استفاده میکنید، این داروها و محصولات را بعد از مرطوبکننده بزنید. دلیل این است که کرم مرطوبکننده به عنوان یک حائل عمل میکند و جلوی تحریک پوست را میگیرد.
۹. هر روز لایهبرداری نکنید
لایهبرداری یکی از مراحل کلیدی روتین شستشوی صورت است اما نباید در انجام آن زیادهروی کرد. لایهبرداری بیشازحد چربی ضروری پوست را از بین میبرد و حساسیت بیدلیلی را برای پوست ایجاد میکند. وقتی پوست تحت یک استرس دائمی اینچنینی قرار بگیرد، دچار مشکلات زیر میشود.
- التهاب
- چینوچروک
- افتادگی و پیری زودرس
- قرمزی صورت
- تحریکپذیری پوست
و اگرچه براش شستشوی صورت برای تحریک جریان خون و تمیز کردن لایههای زیرین پوست عالی عمل میکند اما بهتر است یک یا دو بار در هفته از آن استفاده کنید. فیس براش هم به نوعی کار لایهبرداری را انجام میدهد و استفاده افراطی از آن هم، مشکلات نامبرده شده در بالا را به وجود میآورد و سد دفاعی پوست را از بین میبرد.
تعداد دفعات استفاده از لایه بردار به نوع پوست، نوع مواد لایهبردار و همچنین، ابزار لایهبرداری که استفاده میکنید بستگی دارد. یک متخصص پوست بهتر از هرکسی میتواند به شما بگوید که هر چند وقت یکبار لایه برداری کنید.
میسلارهای تراست برای داشتن پوست تمیزِ تمیزِ تمیز! کافیست کلیک کنید.
۱۰. در صورت نیاز، دو بار بشویید!
اگر پوست خشک یا مستعد آکنه دارید، میتوانید دو بار صورت خود را بشویید. این کار، ملایمترین روش برای پاک کردن کامل آرایش و آلودگیها است که سد دفاعی پوست را از بین نمیبرد و باعث التهاب آن نمیشود. اما شستشوی صورت در هر دفعه را نباید طولانیتر از ۲ دقیقه کنید. اگر زیادی از اسکراب و شوینده استفاده کنید، دیگر روش ایمنی نخواهد بود و تولید سبوم را مختل میکند. در نتیجه، پوست ملتهب، خشک و حساس خواهد شد. شستشوی صورت به مدت ۳۰ ثانیه تا ۲ دقیقه بهترین زمان است. چنانچه پوست خشکی دارید، حتماً از پاککننده و شویندههای ملایم استفاده کنید.
شما کجای راه را اشتباه میرفتید؟
همه میدانیم که شستشوی صورت از واجبات روتین مراقبت از پوست و پاکیزگی است. اما آنگونه که باید آن را انجام نمیدهیم. مطمئناً شما هم چند نکته از موارد بالا را رعایت نمیکردهاید. حالا که این مقاله از لیامگ را خواندهاید و بایدها و نبایدهای شستشوی صورت را میدانید، لطفاً شست و شوی اصولی صورت را به یک عادت برای خود تبدیل کنید. این عادتهای کوچک اما مؤثر، پوستی شفاف، با تناژ رنگی یکدست و بدون جوش و منافذ باز برایتان به ارمغان میآورند.
در ضمن، فراموش نکنید که فروشگاه آنلاین لیاتیم پر از محصولات مراقبتی است که برای داشتن پوست اینچنینی و تمیز کردن اصولی و اساسی صورت به شما کمک میکنند.
- چموخم استفاده از هایلایتر صورت! - ۰۶-۱۲-۱۴۰۱
- لوازم آرایش ضد حساسیت؛ واقعیت؟ یا یک دروغ تبلیغاتی؟ - ۲۲-۱۱-۱۴۰۱
- دلیل و درمان ریزش مو بعد از کراتین تراپی - ۱۵-۱۱-۱۴۰۱
خیلی عالی بود
سلام ❤️
از لطف شما ممنونیم