حداقل یکبار در زندگی همه این اتفاق افتاده است که در سر یا بدن آکنههایی بزنند و دلیل آن را ندانند. یا بر فرض مثال تا مدتی نرمکننده و شامپویی استفاده کنند که تا حد زیادی نتایج مثبت داشته اما یکدفعه با موها ناسازگار شود. یا به طور کلیتر پس از مدتی پوست سر، مو و یا بدن دچار مشکل و حساسیت شود. این اتفاق مانند این است که بستنی بخورید اما اتفاق خاصی برای شما نیفتد؛ اما پس از مصرف طولانی مدت بستنی اضافه وزن زیادی پیدا کنید.
برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی بهتر است که برای استفاده مداوم از شامپو، نرمکننده و دئودورانت، محصولاتی را انتخاب کنید که در بلندمدت هم مشکلی برای شما ایجاد نکند. به همین دلیل در این مقاله ۷ مواد مراقبتی حساسیتزا را برای شما توضیح میدهیم که هر جا با آنها روبهرو شدید، قید انتخاب یا مصرف آن محصول را بزنید.
واکنش آلرژیک ناشی از مصرف برخی محصولات آرایشی و بهداشتی
در ساخت لوازمآرایش و دئودورانتها از برخی مواد شیمیایی استفاده میکنند که گاهی برای پوست مضر هستند. پس بهتر است در کنار استفاده از آنها، از موادی استفاده شود که پوست را به طور عمیق پاکسازی کرده و آن را از شر جوش و کثیفی نجات میدهد.
چه چیزی به پوست شما آسیب میزند؟
باز کردن کیف لوازم آرایشی شبیه عبور از یک میدان مین است، چرا که هرگز مطمئن نیستید که کدام محصول ممکن است باعث ایجاد آکنه یا جوشهای دردناک روی پوست شما شود. به همین دلیل وقت آن رسیده که لوازم آرایش و بهداشتی خود را بادقت بیشتری خریداری کنید.
در نظر بگیرید که بیش از ۳۷۰۰ ماده بهعنوان آلرژنهای تماسی شناسایی شدهاند و این بدان معنی است که این مواد میتوانند باعث ایجاد آکنههای پوستی یا سایر واکنشهای پوستی شوند. خوشبختانه هرچه بیشتر اطلاعات داشته باشید، کنار گذاشتن لوازمآرایش بد و حل مشکلات ناشی از مصرف این محصولات آسانتر است. ما در اینجا به معرفی برخی از رایجترین مواد تحریککننده و حساسیت زا پوستی پرداختهایم.
رایجترین مواد مراقبتی حساسیت زا کدامند؟
برخی از موادی که در محصولات آرایشی، بهداشتی و مراقبتی پوست وجود داشته و باعث حساسیت پوستی میشوند عبارتند از:
۱) مواد مراقبتی حساسیت زا | ترکیبات آلومینیوم در دئودورانتها
اگر هر بار که از ضدتعریق استفاده میکنید، زیربغل شما قرمز شده یا پوسته میشود، احتمالا به ترکیبات آلومینیوم موجود در این محصول حساسیت دارید. از دئودورانتهای طبیعی استفاده کنید. این دئودورانتها تاثیر زیادی در جلوگیری از ایجاد بوی بدن دارند. اما باید گفت که در جلوگیری از تعریق چندان عالی نیستند.
اگر پس از مصرف این محصولات متوجه تغییراتی بر روی پوستتان شدید، ضدتعریق پوست حساس را امتحان کنید. ضدتعریق پوست حساس سطح آلومینیوم بسیار پایینی دارد. با اینحال به این موضوع نیز آگاه باشید که مواد مراقبتی حساسیت زا داخل دئودورانتها، بهمرور زمان پوست زیربغل را نسبت به قبل حساستر میکنند.
۲) مواد مراقبتی حساسیت زا | اسیدهای موجود در محصولات لایه بردار پوست
منطقی است هر محصولی که برای لایه برداری و از بین بردن سلولهای پوست تولید شده باشد ممکن است بیشتر از سود، ضرر داشته باشد. این مواد مضر عبارتند از:
- اسید سالیسیلیک: نوعی اسید بتا هیدروکسی محلول در روغن است که برای درمان آکنه و پوست چرب استفاده میشود؛
- رتینوئیدهای موضعی: بلوغ سلولی پوست را عادی کرده و به تحریک کلاژن کمک میکنند؛
- اسید گلیکولیک: یک آلفا هیدروکسی اسید محلول در آب که ماده فعال در اکثر لایهبرداریهای شیمیایی است.
همه این مواد در صورت استفاده بیش از حد میتوانند باعث تحریک پوست، خشکی، قرمزی و یا سوزش شوند. با متخصص پوست خود مشورت کنید و دستورالعملهای استفاده از هرگونه مواد موضعی خانگی حاوی اسید سالیسیلیک یا رتینوئید را بهدقت انجام دهید.
ممکن است لازم باشد که با برنامههای کمتری شروع کنید و بهتدریج تعداد دفعات استفاده را اضافه کنید. حتی ممکن است مصرف را به یک روز در میان یا هرچند روز یک بار کاهش دهید تا متوجه سطحی که پوست میتواند تحمل کند شوید. اگر به لایهبرداری گلیکولیک واکنش آلرژیک دارید، ویتامین C را امتحان کنید، یا به اشکال غیرشیمیایی لایهبردار مانند یک اسکراب ملایم رو آورید. مواد مراقبتی حساسیت زا در محصولاتی که از مواد بالا استفاده شده است، آسیب جدیتری را در آینده به شما وارد خواهند کرد.
۳) مواد مراقبتی حساسیت زا | عطرها و مواد تشکیلدهنده آنها
مواد مراقبتی حساسیت زا میتوانند در عطرها نیز وجود داشته باشند. محققان بهداشت محیط در دانشگاهها میگویند که مواد تشکیلدهنده عطر مصنوعی میتواند نه تنها باعث آکنه پوستی شود بلکه سردرد، سرفه، خسخس سینه و سایر تحریکات تنفسی نیز به همراه داشته باشد. منظور از عطر تنها همین محصول نیست، بلکه تقریباً تمام محصولاتی است که برای از بین بردن تعریق استفاده میشوند. مواد تشکیلدهنده عطر حتی میتوانند در محصولاتی با برچسب بدون بو نیز ظاهر شوند، زیرا شرکتها از مواد شیمیایی عطر خاصی که بهعنوان عوامل پوشاننده شناخته میشوند، برای ایجاد آن خاصیت بدون بو بودن استفاده میکنند. پس اگر به عطر حساس هستید، از هر محصولی که کلمه رایحه را روی برچسب مواد تشکیلدهنده خود دارد اجتناب کنید و به دنبال جایگزینهای بدون بو باشید.
۴) مواد مراقبتی حساسیت زا | فلزات موجود در محصولات مراقبتی حساسیت زا
اگر به نیکل که در جواهرات لباس و آبکاری دکمهها و گیرههای فلزی یافت میشود، یا هر فلز دیگری حساسیت دارید، مراقب کبالت موجود در محصولات مراقبتی مانند ضدتعریقها و رنگهای موی قهوهای روشن نیز باشید. فلزات دیگری نیز میتوانند در لوازم آرایشی و بهداشتی موجود باشند؛ از جمله آلومینیوم، کروم و سرب.
۵) مواد مراقبتی حساسیت زا | نرمکنندههای حاوی مواد حساسیت زا
نرمکنندهها موادی هستند که برای ایجاد حس خوب در پوست طراحی شدهاند. اما بسیاری از آنها میتوانند باعث ایجاد جوش شوند (بهخصوص برای پوستهای مستعد آکنه). نرمکنندههایی که باید مراقب آنها باشید شامل لانولین، کره نارگیل، کره کاکائو، ایزوپروپیل پالمیتات، ایزواستئاریل ایزوسترات و میریستیل لاکتات هستند. اگر مستعد جوشزدن هستید، حتماً یک مرطوبکننده مبتنی بر آب و غیر کومودوژن انتخاب کنید تا به پوست شما کمک کند آب بدنتان را بدون مسدود کردن منافذ پوستی حفظ کنید.
۶) مواد مراقبتی حساسیت زا | سولفات موجود در شامپو سر و بدن
سولفات لورت سدیم و سولفات لورل سدیم شویندههایی هستند که در همه چیز از شامپو سر و بدن گرفته تا صابون بچه وجود دارند. بنابراین اگر سوزش مزمن چشم و یا پوست را تجربه میکنید، ممکن است بخواهید این محصولات را کنار بگذارید. این مواد شیمیایی باعث ایجاد آکنه، لک و سوزش چشم میشوند. ناگفته نماند که آنها به طرز باورنکردنی مو و پوست شما را خشک میکنند. برای جلوگیری از این آسیبها، مواد تشکیلدهنده این محصولات را بررسی کنید. به عنوان مثال اکثر شامپوهای طبیعی و ارگانیک حاوی این مواد نیستند و برای موها گزینهای ملایمتر به حساب میآیند.
برای تجربه استفاده از بهترین شاپوها، شامپوهای تراست را انتخاب کنید:
۷) مواد مراقبتی حساسیت زا | روغنهای ضروری موجود در شامپوها
وقتی شروع به خرید محصولات مراقبت و آرایشی میکنید، بهخاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه بهترین گزینه نیستند. درست است که روغنهای ضروری طبیعی هستند، اما میتوانند باعث تحریک در برخی افراد، بهویژه ایجاد جوش شوند.
در شامپوها دنبال روغنهایی بگردید که به آنها حساسیت نشان میدهید. برخلاف عطرهای مصنوعی، اکثر شرکتهایی که از روغنهای ضروری استفاده میکنند، آنها را به طور جداگانه فهرست میکنند که تشخیص و اجتناب از مصرف آنها را آسانتر باشد.
مواد تشکیلدهنده تمام محصولات را چک کنید!
این جمله را همیشه به یاد داشته باشید: مواد تشکیلدهنده تمام محصولات را پیش از خرید چک کنید!
محصولات بسیاری هستند که بابت برند بودنشان، ما به آنها اعتماد داریم و هیچوقت به دنبال چک کردن مواد تشکیلدهنده آنها نیستیم. در بعضی مواقع بعد از مدتی متوجه خشک شدن پوست و مو و حتی ریزش موهای خود میشویم. دلیل این است که گاهی، محصولات مراقبتی، آرایشی یا بهداشتی برای یک دوره مناسب هستند اما شاید اگر به طور مداوم از آنها استفاده کنید، مشکل ساز شوند. به همین دلیل توصیه میکنیم که مواد تشکیلدهنده تمام محصولاتی را پیش از خرید و مصرف چک کنید.
برای بررسی مواد تشکیل دهنده محصولات ما نیز میتوانید به وسایت لیاتیم مراجعه کنید. تمامی محصولات در دسته بندیهای مجزا قابل نمایش هستند و میتوانید تمامی مواد تشکیل دهنده آنها را مشاهده و بررسی کنید.
- تعریفی جامع از هورمون ها، تعادل و عدم تعادل هورمونی - ۰۹-۰۷-۱۴۰۲
- دلیل لکه سیاه روی لب چیست؟ - ۰۴-۰۷-۱۴۰۲
- مرجعی برای انتخاب مناسبترین کلاه گیس - ۰۲-۰۷-۱۴۰۲
عالی بود ،
مرسی
سلام ❤️
مرسی از لطفتون به ما 💕💗